Vloerwaterpassing

Vervormingen of scheefstand kunnen woningen en panden ernstige schade toebrengen. In eerste instantie ontstaan scheuren in muren, aflopende vloeren en kieren tussen kozijnen en muren. Wanneer de vervorming of scheefstand langer aanhoudt, dan komen meer ernstige complicaties om de hoek kijken. De integriteit en stabiliteit van de woning of het pand komt in het geding. En de schade die ontstaat aan de constructie en fundering kan zo ernstig worden dat herstel hard nodig is. Om inzicht te krijgen in de vervormingen van een pand biedt bbci Frijwijk onderstaande metingen:

Hoe kan een vloerwaterpassing helpen bij scheefstand?

Scheefstand kan ernstige schade veroorzaken aan de constructie en/ of fundering. Vermoed je scheefstand, dan is het zaak inzicht te krijgen in de ernst en in de ontwikkeling van de scheefstand.

  • Valt de scheefstand nog binnen de norm (een beetje scheefstand is ‘normaal’)?
  • En met welke snelheid neemt de scheefstand toe?

Wanneer biedt een vloerwaterpassing uitkomst?

Lintvoegwaterpassingen en vloerwaterpassingen zijn relatief kleine onderzoeken om inzicht te krijgen in vervormingen van woningen of panden. Geldt het vermoeden van vervorming of scheefstand voor één enkele woning/ pand dan biedt bbci Frijwijk de lintvoegwaterpassing. Echter maakt het pand onderdeel uit van een groter geheel (zoals een woningblok of bedrijvenverzamelgebouw) dan switcht bbci Frijwijk naar een vloerwaterpassing.

Dankzij de vloerwaterpassing weet je dat de scheefstand te ernstig is. Het rapport van de waterpassing geeft duidelijk aan dat je maatregelen moet nemen om vervormingen te stoppen en dat je schade aan de constructie en fundering zult moeten herstellen.

Welke metingen voert bbci Frijwijk uit?

bbci Frijwijk pakt bij de vloerwaterpassing ook andere onderzoeken op, zoals een archiefonderzoek, een omgevings- en funderingsonderzoek. De vloerwaterpassing geeft de mate (of ernst) van de scheefstand aan. De andere onderzoeken geven inzicht in de oorzaak van die scheefstand. Wordt de scheefstand veroorzaakt door iets in de omgeving, dan zal juist die omgevingsfactor moeten veranderen om vervormingen te stoppen. bbci Frijwijk kan adviseren om ook een een rotatiemeting van de gevel te doen om een totaalbeeld van de schade te krijgen.

Waarom bbci Frijwijk inschakelen voor een vloerwaterpassing?

bbci Frijwijk heeft 31 jaar ervaring in onder meer bouwkundige opnames, civieltechnische inspecties, geomonitoring en deformatie metingen. bbci Frijwijk biedt deze diensten vooral aan de bouw & infra, overheden, woningcorporaties en particuliere woning eigenaren.

  • Hoge nauwkeurigheid van waterpassingen. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om ongekend nauwkeurig scheefstand te meten.
  • Uitgebreid advies voor herstel van constructie schade. Wij geven aan welke maatregelen moeten worden genomen om schade te herstellen. Het komt voor dat wij een rotatiemeting van de gevel adviseren om inzicht te geven in de fundering.
  • Inzet van meest geavanceerde apparatuur voor predictie & alarmering
  • Snel inzetbaar & snel rapportage beschikbaar

Neem contact op met bbci Frijwijk

U heeft behoefte aan een vloerwaterpassing? Of heeft vragen over eventuele scheefstand van uw woning of pand? Bel bbci Frijwijk op 010 – 281 84 44. Wij denken graag met u mee!

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek