Bouw & Infra

De Bouw & Infra heeft de handen vol aan verwezenlijking van de bouw en aan realisatie van grond-, weg- of waterbouwprojecten. Toch kan er schade of hinder ontstaan in de directe omgeving, als direct gevolg van deze werkzaamheden. In dat geval kunnen klachten, schade en claims de projecten vertragen of zelfs stilleggen. Hier ontzorgt bbci Frijwijk door bouwkundige opnamen uit te voeren en monitoring op te tuigen. Zo maken wij bouw- & infraprojecten beheersbaar en verkleinen wij risico’s op schades in de omgeving.

Wat kan bbci Frijwijk betekenen voor de Bouw & Infra?

Bouw en infra projecten staan niet op zichzelf, zéker niet met de dichte bebouwing in onze regio. Daarom worden opdrachtgevers en aannemers gebonden aan wet- en regelgeving, het Bouwbesluit 2012, de circulaire ‘Bouwlawaai’, omgevingsvergunningen én aan BRL/SBR/CUR-richtlijnen. Zij bepalen hoeveel aandacht je geeft aan monitoring van de project omgeving. En welke maatregelen je neemt om (op basis van metingen) schade en hinder te beperken of beter nog te voorkomen. Bbci Frijwijk biedt hier de handvatten voor. Met het aanbod van de meest geavanceerde monitoring en inspectie technieken. En de deskundigheid van gediplomeerde bouwkundigen, civiel technici en landmeters.

 

Risico’s beheersen in de project omgeving

 • Welke trillingen geven de hei werkzaamheden in de omgeving? Blijven deze trillingen wél binnen de SBR-normen? Kunnen de geplande hei werkzaamheden in de omgeving schade geven? Hoe kunnen we deze schade voorkomen of beperken?
 • Wat is de staat van woningen, bedrijfspanden of andere constructies in de omgeving bij aanvang van het project? Door hier inzicht in te geven, voorkomt bbci dat schade onterecht op uw project wordt verhaald.
 • Veroorzaken werkzaamheden schommelingen in de grondwaterstanden? Flinke wisselingen in grondwaterstanden kunnen funderingsproblemen geven. Hoe kunnen we dit voorkomen? En hoe beperken we schade?
 • Gaat uw project zakkingen of verschuivingen in de ondergrond veroorzaken? Welke geotechnische risico’s loopt u daarbij? Is er bebouwing in de directe omgeving die verstevigd moet worden om de verwachte bewegingen in de ondergrond aan te kunnen?
 • Zéker infrastructurele constructies zoals bruggen en tunnels hebben onderhoud nodig. Bbci zorgt voor vroegtijdige signalering van de noodzaak tot onderhoud en voorkomt daarmee onherstelbare schade.

 

Onze diensten voor de Bouw & Infra

Omgevingsbeinvloeding

Advies Omgevingsbeïnvloeding

Voorkom omgevingsproblemen bij bouwprojecten door deze van te voren goed in kaart te brengen, en dit tijdens het project actief te monitoren en analyseren.

Lees meer

schade expertise

Expertise

Bbci Expertise is uw partner voor het behandelen van schades die mogelijk door uw bouwactiviteiten zijn ontstaan. Wij nemen claims onder het Eigen Risico uit handen van schade in de directe bouwomgeving.

Lees meer

Deformatiemeting

Deformatiemeting

We leven in Nederland zeer dicht op elkaar. Het is daarom belangrijk geotechnische en geohydrologische risico’s scherp in de gaten te houden en problemen te voorkomen.

Lees meer

Geomonitoring

Geomonitoring

Zettingen kunnen frictie, zakkingen of scheefstand veroorzaken in constructies. Om dit te voorkomen, plaatst bbci Frijwijk automatische 24/7 geomonitoring.

Lees meer

Trillingsmeting

Trillingsmeting

Laat trillingen niet voor ongeplande en onnodige overlast zorgen door deze met met trillingsmeting continu te analyseren en registreren.

Lees meer

Bouwkundige Opname

Bouwkundige Opname

Zorg dat een object en omgeving goed in beeld en schrift wordt vastgelegd vóór er risicovolle werkzaamheden plaatsvinden.

Lees meer

Partner in Omgevingsbeïnvloeding & Monitoring voor de Bouw & Infra

Bbci Frijwijk wordt al 30 jaar ingezet door aannemers van grote, complexe en ook kleinere bouw- en infraprojecten. Zij zien bbci Frijwijk als betrouwbare en onafhankelijke partner die ontzorgt in het beperken van schade en hinder in de directe projectomgeving.

 • Helikopterview over richtlijnen, inspectietechnieken en bouwprocessen
 • Inzet van meest geavanceerde apparatuur voor predictie & alarmering
 • Snel inzetbaar & snel rapportage beschikbaar
 • Goed schakelen bij wijziging van projectplannen
 • VCA gecertificeerd
 • Werkt volgens BRL-richtlijnen KOMO
 • Helpt te voldoen aan SBR Trillingsrichtlijnen (deel A, B en C)

 

Onze opdrachtgevers

persoon6_bbci_022017

Hoi, ik ben Stefan en ben account manager. In een gesprek vertel ik graag wat bbci Frijwijk voor je project kan betekenen!

Stuur een e-mail

Bel mij zo snel als mogelijk terug

  We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

  Direct aanmelden
  Cetradex VCA300 logos-certificaten-bbci

  Toegepast in deze projecten