Bouwkundige Opname

Het is aan de orde van de dag: opdrachtgevers en hoofdaannemers worden verantwoordelijk gesteld voor schade in de omgeving van hun project. Zeker als er risicovolle werkzaamheden hebben plaatsgevonden als heien, het aanleggen van bronbemalingen, grondwateronttrekking, het in- en uittrillen van damwanden en zelfs het af- en aanrijden van zwaar bouwverkeer.

Waarom heb ik een Bouwkundige Opname nodig?

Een bouwkundige opname van bbci Frijwijk voorkomt schuldvragen, onterechte schadeclaims, project vertraging en zelfs stillegging van de bouw. Een bouwkundige vooropname (of Rapport Belendingen) geeft inzicht in én duidelijkheid over gebreken in de directe omgeving die al bestaan bij de start van een bouw- of infraproject.

De bouwkundige opname in 45 sec.

Bekijk deze animatie en krijg een snelle indruk van het hoe en waarom van een bouwkundige opname door bbci Frijwijk.

Rapport Belendingen

Met het Rapport Belendingen (dat is de verslaglegging van de bouwkundige vooropname) in de hand beschikt u over onderstaande voordelen.

 • Beperken van schade, onterechte schadeclaims en project vertraging
  Bbci Frijwijk heeft al flink wat schadeclaims voorkomen en ook honderden bouw- en infraprojecten zonder enige vertraging gewoon kunnen laten doorlopen.
 • Beperking van omgevingsrisico’s tijdens alle projectfasen
  Voordat bbci Frijwijk een bouwkundige opname start, kan worden bepaald binnen welke straal (invloedsgebied of risicocontour) panden of andere infrastructuur beschadigd kunnen raken door het bouw- of infraproject. Per pand kunt u een uitvoerig rapport ontvangen.
 • Duidelijkheid aan omwonenden over de risicocontour van uw bouw of infraproject
  Afspraken kunnen vooraf gemaakt worden. Essentieel daarbij: Binnen welke straal (invloedsgebied) rondom uw project kunt u verantwoordelijk gesteld worden voor schade?

Beheers projecten

Bbci Frijwijk adviseert te kiezen voor een Vooropname, Tussenopname en Eindopname. De vooropname gebruik je als referentiepunt of nulmeting. Bbci Frijwijk  van de vooropname een bouwkundig rapport op waarin bestaande gebreken worden benoemd en eventueel gefotografeerd. De tussenopname vindt plaats tijdens risicovolle werkzaamheden. In deze opname bekijkt bbci of er schades zijn ontstaan na de vooropname, of het risicogebied moet worden uitgebreid en of er nieuwe risico’s zijn. De eindopname wordt aan het einde van het project uitgevoerd. En dient als vergelijkingsmateriaal voor de vooropname. Zo kan bbci Frijwijk concluderen: Welke schades zijn toe te wijzen aan werkzaamheden binnen project?

Waarom kiezen voor bbci Frijwijk?

Bouwkundige Opnames van bbci Frijwijk hebben zich in de afgelopen 30 jaar bewezen in de praktijk van Nederlandse en Belgische infra- en bouwprojecten. Bbci Frijwijk is hét bureau voor Civieltechnische en Bouwkundige inspecties en monitoring. Bbci Frijwijk kan ook uw project ondersteunen!

 • Overall Deskundigheid
  Bbci Frijwijk heeft een helikopterview over richtlijnen. Over technische mogelijkheden voor (online) monitoring en inspectie. En over de fasen in bouw- en infraprojecten. Dankzij deze helikopterview kunnen projecten, in alle bouwfasen, effectief worden ingericht met inspectie en monitoring.
 • Snel inzetbaar en Snel rapportage beschikbaar
  Bbci Frijwijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor online monitoring en inspectie van (complexe) projecten. Binnen 24 uur na inspectie ontvangt u de rapportage.
 • Voldoen aan alle richtlijnen
  Bbci Frijwijk is geregistreerd bij het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts). En gecertificeerd volgens VCA en de KOMO-beoordelingsrichtlijnen BRL 5024 (Het uitvoeren van bouwkundige opnamen) en BRL 5023 (Het proces van het meten van trillingen).

Blog: Wat is een bouwkundige opname en waarom heb ik die nodig?

Bbci Frijwijk is ervaringsdeskundige en blogt daarom over issues binnen ons vakgebied van Bouwkundige en Civieltechnische Inspecties. Bbci Frijwijk heeft zich daarom ook over de vraag gebogen: Waarom een bouwkundige opname pure noodzaak is voor bouw- en infraprojecten?

Lees verder >

persoon6_bbci_022017

Hoi, ik ben Stefan en ben account manager. In een gesprek vertel ik graag wat bbci Frijwijk voor je project kan betekenen!

Stuur een e-mail

Bel mij terug

  We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

  Direct aanmelden
  Cetradex VCA300 logos-certificaten-bbci

  Toegepast in deze projecten