Deformatiemeting

Werkzaamheden binnen bouw- en infraprojecten geven geotechnische en geohydrologische risico’s (zoals zakkingen en vervormingen als gevolg van zetting) en kunnen schade veroorzaken aan de bebouwing in de omgeving. Om schade en verzekeringsrisico’s te beperken, biedt bbci Frijwijk Geomonitoring zoals

Risico op schade beperken

bbci Frijwijk heeft alle deskundigheid in huis om zakking of verplaatsing in de ondergrond te signaleren die later tot schade, schadeclaims en klachten zouden leiden vanuit de directe projectomgeving. Voor waardevolle informatie worden deformatie metingen vooraf, tijdens en ook (ver) na afsluiting van projecten gedaan.

Waarom heb ik Geomonitoring nodig?

  • Signalering van veranderingen in de ondergrond (zetting waardoor zakkingen of vervormingen kunnen ontstaan) tijdens of zelfs ver na afronding van bouw/infra projecten. Zonder inzet van Geomonitoring zijn deze veranderingen niet waarneembaar terwijl deze toch kostbare schadeclaims tot gevolg kunnen hebben.
  • Eventueel automatische alarmering
  • Tijdig signaleren en beperken van (structurele) schade aan de bebouwde omgeving zoals scheefstand en scheurvorming.

Deformatie, NAP en GPS metingen

bbci Frijwijk voert dagelijks deformatiemetingen uit, in XYZ-richting. Metingen met als doel de verplaatsing zelf, de richting én het tempo van de verplaatsing van een gebouw of object te bepalen ten opzichte van bestaande bebouwing of van zelf aangebrachte grondslagpunten. Om schade te beperken, moet je deformaties tijdig signaleren.

Op terreinen waar nog geen bebouwing is, kunnen NAP metingen inzicht geven. Verschuivingen worden dan gemeten ten opzichte van NAP (Normaal Amsterdams Peil). GPS metingen is een dienst van bbci Frijwijk waarbij lokale meetgegevens van het eigen project worden vergeleken met een database aan eerder uitgevoerde deformatiemetingen. Een bewezen methode om omgevingsfactoren en de bijbehorende omgevingsrisico’s in kaart te brengen.

Remote & Online Monitoring en Automatische Alarmering

bbci Frijwijk zet de nieuwste technieken in voor monitoring en inspectie. Zo bieden wij Robotic Total Stations (RTS): continu monitoring met online registratie en automatische alarmering. Horizontale en verticale verplaatsingen worden automatisch geregistreerd en online bewaakt. Ook trillings- geluids- en grondwatermetingen kunnen realtime online worden uitgevoerd. Betrokken partijen kunnen, elk moment van de dag, registraties inzien.

Waarom bbci Frijwijk:

Bbci Frijwijk denkt mee van tenderfase/bouwteam/bestekfase tot oplevering en beheerfase. Kiezen voor bbci is kiezen voor:

  • Meer dan 35 jaar ervaring in de branche
  • Helikopterview over richtlijnen, wet- en regelgeving
  • Grip en beheersbaarheid op uw project
  • Een samenwerkingspartner met een persoonlijke aanpak en vast aanspreekpunt
  • Medewerkers met kennis van inspectietechnieken en bouwprocessen
  • NIVRE geregistreerd, VCA & KOMO gecertificeerd

Relevante Blogs

Wat doen Deformatiemetingen en Welke mogelijkheden zijn er? Lees verder >

Welke vormen van Deformatie metingen bestaan er? Lees verder >

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek