Deformatiemeting

Werkzaamheden binnen bouw- en infraprojecten geven geotechnische (zoals zakkingen en vervormingen als gevolg van zetting) en geohydrologische risico’s en kunnen schade veroorzaken aan de bebouwing in de omgeving. Om schade en verzekeringsrisico’s te beperken, biedt bbci Frijwijk Geomonitoring zoals

Risico op schade beperken

Bbci Frijwijk heeft alle deskundigheid in huis om zakking of verplaatsing in de ondergrond te signaleren die later tot schade, schadeclaims en klachten zouden leiden vanuit de directe projectomgeving. Voor waardevolle informatie worden deformatie metingen vooraf, tijdens en ook (ver) na afsluiting van projecten gedaan.

Waarom heb ik Geomonitoring nodig?

 • Signalering van veranderingen in de ondergrond (zetting waardoor zakkingen of vervormingen kunnen ontstaan) tijdens of zelfs ver na afronding van bouw/infra projecten. Zonder inzet van Geomonitoring zijn deze veranderingen niet waarneembaar terwijl deze toch kostbare schadeclaims tot gevolg kunnen hebben.
 • Eventueel automatische alarmering
 • Tijdig signaleren en beperken van (structurele) schade aan de bebouwde omgeving zoals scheefstand en scheurvorming.

Deformatie, NAP en GPS metingen

Bbci Frijwijk voert dagelijks deformatiemetingen uit, in XYZ-richting. Metingen met als doel de verplaatsing zelf, de richting én het tempo van de verplaatsing van een gebouw of object te bepalen ten opzichte van bestaande bebouwing of van zelf aangebrachte grondslagpunten. Om schade te beperken, moet je deformaties tijdig signaleren.

Op terreinen waar nog geen bebouwing is, kunnen NAP metingen inzicht geven. Verschuivingen worden dan gemeten ten opzichte van NAP (Normaal Amsterdams Peil). GPS metingen is een dienst van bbci Frijwijk waarbij lokale meetgegevens van het eigen project worden vergeleken met een database aan eerder uitgevoerde deformatiemetingen. Een bewezen methode om omgevingsfactoren en de bijbehorende omgevingsrisico’s in kaart te brengen.

Remote & Online Monitoring en Automatische Alarmering

Bbci Frijwijk zet de nieuwste technieken in voor monitoring en inspectie. Zo bieden wij Robotic Total Stations (RTS): continue monitoring met online registratie en automatische alarmering. Horizontale en verticale verplaatsingen worden automatisch geregistreerd en online bewaakt. Ook trillings- geluids- en grondwatermetingen kunnen realtime online worden uitgevoerd. Betrokken partijen kunnen, elk moment van de dag, registraties inzien.

Waarom kiezen voor bbci Frijwijk?

Bbci Frijwijk heeft in de afgelopen 30 jaar risico’s weten in te schatten aan de omgeving van complexe infra- en bouwprojecten. Ook bij bouw- en infraprojecten is ‘voorkomen beter dan genezen’. Bbci Frijwijk is gespecialiseerd in Civieltechnische en Bouwkundige inspecties en continue monitoring. Wij kunnen ook uw project ondersteunen!

 • Overall Deskundigheid
  Bbci Frijwijk is deskundig op alle benodigde vakgebieden. Bbci is bekend met de richtlijnen, wet- en regelgeving. Kent alle mogelijkheden voor monitoring en inspectie, ook voor continue monitoring en remote monitoring. En bbci Frijwijk is bekend met bouw- en infraprojecten en met de afzonderlijke werkzaamheden. Dankzij deze helikopterview kunnen projecten effectief worden ingericht met inspectie en monitoring.
 • Alle metingen die onder Geomonitoring vallen
 • Voldoen aan alle richtlijnen
  Bbci Frijwijk is geregistreerd bij het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts). En gecertificeerd volgens VCA en de KOMO-beoordelingsrichtlijnen BRL 5024 (Het uitvoeren van bouwkundige opnamen) en BRL 5023 (Het proces van het meten van trillingen).
 • Inzet van modernste apparatuur voor signalering van risico’s, monitoring en alarmering
 • Snel inzetbaar en Snel rapportage beschikbaar
  Bbci Frijwijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor online monitoring en inspectie van projecten. Binnen 24 uur na inspectie ontvangt u de rapportage.
 • Dienstverlening op maat: van analyse, predictie van risico’s, opbouwen monitoring dossier tot ondersteuning bij uitvoering van de monitoring.

Relevante Blogs

Wat doen Deformatiemetingen en Welke mogelijkheden zijn er? Lees verder >

Welke vormen van Deformatie metingen bestaan er? Lees verder >

deformatie
persoon6_bbci_022017

Hoi, ik ben Stefan en ben account manager. In een gesprek vertel ik graag wat bbci Frijwijk voor je project kan betekenen!

Stuur een e-mail

Bel mij terug

  We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

  Direct aanmelden
  Cetradex VCA300 logos-certificaten-bbci

  Toegepast in deze projecten