Lintvoegwaterpassing bbci Frijwijk

Scheefstand binnen panden of woningen kan echt ernstige schade aan de constructie veroorzaken. Juist daarom is het belangrijk scheefstand te signaleren, te beoordelen of deze binnen redelijke grenzen valt (beetje scheefstand wordt beschouwd als ‘normaal’) en te bewaken of de scheefstand ook niet nog eens toeneemt. Om inzicht in de scheefstand te krijgen, biedt bbci Frijwijk lintvoegwaterpassing.

Wat is een lintvoegwaterpassing?

Lintvoegwaterpassing is één van de methodes voor scheefstandmeting. bbci Frijwijk stelt dan een aantal vaste punten (meetbouten) van de gevel vast, van waaruit gemeten wordt. In het algemeen gebruiken wij de lintvoegen van de woning of het pand. Hier kiezen wij voor juist omdat aangenomen mag worden dat de voegen bij de bouw recht (horizontaal) hebben gelegen ten opzichte van elkaar. Meten wij dus een hoogteverschil tussen de voegen, dan is er dus sprake van scheefstand.

Onderdeel binnen grotere onderzoeken

Scheefstand is vaak een teken van funderingsproblemen. Wordt op basis van die problematiek een funderingsonderzoek gestart, dan is een lintvoegwaterpassing meestal de eerste stap. bbci Frijwijk zal ook andere onderzoeken en metingen oppakken, zoals een archiefonderzoek en een omgevingsonderzoek. Deze onderzoeken worden erop ingericht om de oorzaak van de scheefstand te achterhalen. Zijn er veranderingen in de directe omgeving die de scheefstand veroorzaakt kunnen hebben? bbci kan adviseren om ook een vloerwaterpassing uit te voeren en een rotatiemeting van de gevel om een totaalbeeld te kunnen krijgen van de scheefstand en vooral van de schade die deze heeft veroorzaakt op de fundering van de woning of het pand.

Wanneer biedt een lintvoegwaterpassing uitkomst?

Binnen de woning of het pand denkt u scheefstand te zien. Scheefstand kunt u herkennen aan:

  • Kieren tussen kozijnen en muren, die mogelijk ook steeds groter worden.
  • Aflopende vloeren
  • Constructieve (dus diepgaande) scheuren in de muren

Zeker wanneer u overweegt om een woning of pand over te nemen, is het belangrijk dat u exact bekend met de ernst van de scheefstand, met de oorzaak ervan en met de snelheid waarmee de scheefstand zich verder ontwikkelt.

Waarom bbci Frijwijk inschakelen voor een lintvoegwaterpassing?

bbci Frijwijk heeft wel 31 jaar ervaring in onder meer bouwkundige opnames, civieltechnische inspecties en in deformatiemetingen. bbci Frijwijk ondersteunt met haar diensten onder meer de bouw & infra, overheden, woningcorporaties en particuliere woning eigenaren.

 

  • Helikopterview over richtlijnen, inspectietechnieken en bouwprocessen
  • Inzet van meest geavanceerde apparatuur voor predictie & alarmering
  • Snel inzetbaar & snel rapportage beschikbaar
  • Goed schakelen bij wijziging van projectplannen
  • VCA gecertificeerd
  • Werkt volgens BRL-richtlijnen KOMO
  • Helpt te voldoen aan SBR Trillingsrichtlijnen (deel A, B en C)

Neem contact op met bbci Frijwijk

Heeft u behoefte aan een lintvoegwaterpassing? Of heeft u vragen over scheefstand van uw woning of pand? Neem contact op met bbci Frijwijk of bel ons op 010 – 281 84 44. Wij denken graag met u mee!

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek