Geomonitoring

De kleinste beweging of zakking kan vaste constructies flink beschadigen. Om schade aan de constructie te voorkomen, biedt bbci Frijwijk in samenwerking met Fibre Security een unieke monitoringstechniek aan. Wij installeren de automatische real-time geomonitoring zelfs op de langste tunnels, viaducten, bruggen en kademuren. En gebruiken hiervoor innovatieve glasvezeltechnieken en optische sensoren. Dit monitoringsmiddel kan decennialang schade aan constructies tijdig signaleren. In dat geval kan met preventief onderhoud echte, zwaardere constructie schade voorkomen worden.

Innovatieve Geomonitoring Technieken

Om deze unieke techniek te ontwikkelen, heeft bbci Frijwijk de krachten gebundeld met het Italiaanse Fibre Security. Bij deze geomonitoring worden innovatieve glasvezels en de meest innovatieve sensoren ingezet en gekoppeld aan een portal met eigen ontwikkelde software. Dit om de langste tunnels, viaducten, bruggen en kademuren en ook huizen en bedrijfspanden 24/7 te monitoren, soms wel 25 jaar lang. Bbci monteert sensoren, glasvezelstrengen en kabels zodanig dat deze voor buitenstaanders slecht zichtbaar zijn. Opdrachtgevers kunnen desgewenst een portal op maat krijgen, waarbij integratie met bestaande systemen mogelijk is.

Onderhoudsmonitoring & Preventie Constructie Schade

Bbci heeft deze innovatieve monitoring nu op enkele projecten draaien. Dit type geomonitoring kan voor meerdere doelen worden aangeschaft.

 • Monitoren van constructies op zettingen
 • Berekenen van de levensduur van constructies
 • Monitoren van constructies tijdens werkzaamheden

Waarom kiezen voor bbci Frijwijk?

Bbci Frijwijk heeft in de afgelopen 30 jaar risico’s in weten te schatten van schade en hinder in de omgeving van bouw- en infraprojecten. Ook in de bouw & infra is ‘voorkomen beter dan genezen’. Bbci Frijwijk is gespecialiseerd in Civieltechnische en Bouwkundige inspecties en continue monitoring. En is hiermee vooral de aannemerij en de overheid van dienst. Wij kunnen ook uw project ondersteunen!

 • Overall deskundig in schade- en hinderpreventie
 • Helikopterview over regelgeving, inspectietechnieken & bouwprocessen
 • Geavanceerde apparatuur voor alarmering & predictie
 • Snel inzetbaar & snel rapportage beschikbaar
 • VCA & KOMO gecertificeerd

persoon6_bbci_022017

Hoi, ik ben Stefan en ben account manager. In een gesprek vertel ik graag wat bbci Frijwijk voor je project kan betekenen!

Stuur een e-mail

Bel mij terug

  We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

  Direct aanmelden
  Cetradex VCA300 logos-certificaten-bbci

  Toegepast in deze projecten