Fase 1

De verwervingsfase

Tenderfase/bouwteam/bestekfase

Deze fase is voor alle partijen een belangrijk moment. Opdrachtnemers zijn afhankelijk van nieuwe projecten om de continuïteit van hun organisatie te waarborgen. Voor opdrachtgevers geldt dat dit moment voor hen bepaalt onder welke voorwaarden hun project zal worden gerealiseerd. Zowel bij het opstellen van een aanbesteding, als bij het deelnemen in een tender; bbci Frijwijk helpt uw omgevingsrisico’s te managen.

  • Dienstverlening op maat
  • NIVRE geregistreerd
  • VCA & KOMO gecertificeerd

Tenders en bouwteams

Ook bij het samenstellen van een bouwteam of deelnemen in een tender biedt het meerwaarde om bbci Frijwijk vroegtijdig bij het proces te betrekken. Om de risico’s en schadekans tot een minimum te beperken kan bbci Frijwijk al vroeg in het proces een adviserende rol spelen. Denk hierbij aan de te volgen richting van beheersmaatregelen in combinatie met een uitvoeringsmethodiek of een risicoanalyse. Hierdoor worden risico’s al in een vroeg stadium inzichtelijk en kan worden nagedacht over de eventuele consequenties. Om risico’s en overlast in latere fases tot een minimum te beperken is het belangrijk al bij de eerste plannen gebruik te maken van de expertise van bbci Frijwijk.

monitoring-expert bbci frijwijk

Opdrachtnemers

Voor het winnen van een aanbesteding speelt de inschrijfsom een belangrijke rol. De meeste randvoorwaarden zijn in deze fase al ingevuld door de opdrachtgever. Echter blijft het zorgvuldig omgaan met omgevingsrisico’s van groot belang om het project uit te voeren binnen planning en budget. Los van het bestek blijft bbci Frijwijk in deze fase de omgevingsrisico’s onafhankelijk toetsen.

Het nauwkeurig vastleggen van de nulsituatie en het monitoren tijdens uitvoering zorgen voor minder schadeclaims. Dit bespaart u over het gehele project tijd en kosten.

Neem contact op

Opdrachtgevers

Het uitvoeren van een project in harmonie met de omgeving is belangrijk om een structureel goede relatie met alle stakeholders te onderhouden. Om een optimale risicominimalisatie te waarborgen, wordt een monitoringsplan opgesteld door bbci Frijwijk. Deze wordt als bindend document voor de inschrijvende marktpartijen toegevoegd aan het bestek.

Plan een adviesgesprek

Wat kunnen we voor u betekenen

Bbci Frijwijk ondersteunt bij het managen van omgevingsrisico’s vanaf de eerste fase van een project. Dit doen wij met uiteenlopende werkzaamheden.

Waarom bbci Frijwijk:

Bbci Frijwijk denkt mee van tenderfase/bouwteam/bestekfase tot oplevering en beheerfase. Kiezen voor bbci is kiezen voor:

  • Meer dan 35 jaar ervaring in de branche
  • Helikopterview over richtlijnen, wet- en regelgeving
  • Grip en beheersbaarheid op uw project
  • Een samenwerkingspartner met een persoonlijke aanpak en vast aanspreekpunt
  • Medewerkers met kennis van inspectietechnieken en bouwprocessen
  • NIVRE geregistreerd, VCA & KOMO gecertificeerd

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek