Grondwaterstandmeting

Graven en bemalen kunnen grote invloed hebben op het grondwaterpeil. In een polderland als Nederland is het van groot belang om het grondwaterpeil stabiel te houden. De gevolgschade van grotere schommelingen in het grondwaterpeil zijn bijvoorbeeld verzakkingen, schimmels, schade en vervormingen van de fundering van een gebouw.

Waarom is een grondwaterstandmeting belangrijk voor uw project?

Het komt vaak voor dat het grondwater hoger of juist lager staat dan gewenst. Bijvoorbeeld bij de bouw van (parkeer)kelders. Een te hoge waterstand kan risico’s met zich meebrengen. Voorbeelden zijn verzakkingen, schimmels, opdrijving, schade en vervormingen van de fundering van een gebouw.

 • Wees vooraf op de hoogte van de risico’s
  Voor het project begint is het belangrijk om de nulsituatie vast te stellen. Met een nulmeting wordt de grondwaterstand vastgesteld. Dit wordt gecombineerd met historische gegevens van het risicogebied. Op basis hiervan wordt een bemalingsadvies uitgebracht. Zo weet u voor het project start waar u rekening mee moet houden.
 • Wordt op tijd gewaarschuwd, door monitoring tijdens uw project
  Door meetapparatuur te plaatsen, kan de grondwaterstand tijdens het project worden gemonitord. Bij een risicovol project, kunt u in een online omgeving deze metingen continu bekijken. Op deze manier kunt u tijdig de werkzaamheden stilleggen of aanpassen, om zo schade te voorkomen.
 • Weerleg onterechte schadeclaims
  Met alle gegevens van de nulmeting en monitoring, kunt u gemakkelijk onterechte schadeclaims weerleggen. Hiermee kan namelijk worden vastgesteld of de schade is veroorzaakt door uw project.

Handmatige meting

Wij kunnen handmatige metingen verrichten en de waterstand klokken, door via de peilbuis een peillint naar beneden te laten zakken. Zo lezen wij af hoe diep het grondwater staat. Deze vorm van meten wordt toegepast bij minder risicovolle projecten, waar geen constante monitoring nodig is.

Automatische meting

Bij de automatische variant wordt in elke peilbuis meetapparatuur aangebracht. Vervolgens worden er ieder moment van de dag metingen gedaan. De resultaten zijn in een online omgeving continu te bekijken. Iets wat uiteraard erg handig kan zijn daar waar de grondwaterstand cruciaal is voor het succes van het project.

Meting spanningswater

Bouwwerkzaamheden kunnen wateroverspanning of -onderspanning veroorzaken. Dit is afhankelijk van de doorlatendheid van de grond waarop u werkt. Afwijkende waterspanning kan grote gevolgen hebben voor de omgeving. Wij kunnen de waterspanning tijdens uw project monitoren en deze risico’s daarmee afdichten.

Waarom grondwaterstandmeting door bbci Frijwijk?

Bbci Frijwijk heeft in de afgelopen 30 jaar risico’s weten in te schatten aan de omgeving van complexe infra- en bouwprojecten. Ook bij bouw- en infraprojecten is schade voorkomen beter dan genezen. Wij kunnen ook uw project ondersteunen!

 • Inzet van modernste apparatuur voor predictie van risico’s, monitoring en alarmering
 • Overall Deskundigheid
  Bbci Frijwijk is deskundig op alle benodigde vakgebieden. Bbci is bekend met de richtlijnen, wet- en regelgeving. Kent alle mogelijkheden voor monitoring en inspectie, ook voor continue monitoring en remote monitoring. En bbci Frijwijk is bekend met bouw- en infraprojecten en met de afzonderlijke werkzaamheden. Dankzij deze helikopterview kunnen projecten effectief worden ingericht met inspectie en monitoring.
 • Snel inzetbaar en Snel rapportage beschikbaar
  Bbci Frijwijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor online monitoring en inspectie van projecten. Binnen 24 uur na inspectie ontvangt u de rapportage.
 • Voldoen aan alle richtlijnen
  Bbci Frijwijk is geregistreerd bij het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts). En gecertificeerd volgens VCA en de KOMO-beoordelingsrichtlijnen BRL 5024 (Het uitvoeren van bouwkundige opnamen) en BRL 5023 (Het proces van het meten van trillingen).
 • Dienstverlening op maat: van analyse, predictie van risico’s, opbouwen monitoring dossier tot ondersteuning bij uitvoering van de monitoring.

grondwaterstand meting bbci Frijwijk
persoon6_bbci_022017

Hoi, ik ben Stefan en ben account manager. In een gesprek vertel ik graag wat bbci Frijwijk voor je project kan betekenen!

Stuur een e-mail

Bel mij terug

  We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

  Direct aanmelden
  Cetradex VCA300 logos-certificaten-bbci

  Toegepast in deze projecten