Grondwaterstandmeting

Graven en bemalen kunnen grote invloed hebben op het grondwaterpeil. In een polderland als Nederland is het van groot belang om het grondwaterpeil stabiel te houden. De gevolgschades van grotere schommelingen in het grondwaterpeil zijn bijvoorbeeld verzakkingen, schimmels, schade en vervormingen van de fundering van een gebouw.

Vraag een offerte aan

grondwaterstandmeting door bbci frijwijk
bbci frijwijk
 • Dienstverlening op maat
 • NIVRE geregistreerd
 • VCA & KOMO gecertificeerd

Waarom is een grondwaterstandmeting belangrijk voor uw project?

Het komt vaak voor dat het grondwater hoger of juist lager staat dan gewenst. Bijvoorbeeld bij de bouw van (parkeer)kelders. Een te hoge waterstand kan risico’s met zich meebrengen. Voorbeelden zijn verzakkingen, schimmels, opdrijving, schade en vervormingen van de fundering van een gebouw.

 • Wees vooraf op de hoogte van de risico’s
  Voor het project begint is het belangrijk om de nulsituatie vast te stellen. Met een nulmeting wordt de grondwaterstand vastgesteld. Dit wordt gecombineerd met historische gegevens van het risicogebied. Op basis hiervan wordt een bemalingsadvies uitgebracht. Zo weet u voor het project start waar u rekening mee moet houden.
 • Wordt op tijd gewaarschuwd, door monitoring tijdens uw project
  Door meetapparatuur te plaatsen, kan de grondwaterstand tijdens het project worden gemonitord. Bij een risicovol project, kunt u in een online omgeving deze metingen continu bekijken. Op deze manier kunt u tijdig de werkzaamheden stilleggen of aanpassen, om zo schade te voorkomen.
 • Weerleg onterechte schadeclaims
  Met alle gegevens van de nulmeting en monitoring, kunt u gemakkelijk onterechte schadeclaims weerleggen. Hiermee kan namelijk worden vastgesteld of de schade is veroorzaakt door uw project.
grondwaterstandmeting uitgevoerd door bbci frijwijk

Waarom bbci Frijwijk:

Bbci Frijwijk denkt mee van tenderfase/bouwteam/bestekfase tot oplevering en beheerfase. Kiezen voor bbci is kiezen voor:

 • Meer dan 35 jaar ervaring in de branche
 • Helikopterview over richtlijnen, wet- en regelgeving
 • Grip en beheersbaarheid op uw project
 • Een samenwerkingspartner met een persoonlijke aanpak en vast aanspreekpunt
 • Medewerkers met kennis van inspectietechnieken en bouwprocessen
 • NIVRE geregistreerd, VCA & KOMO gecertificeerd

Handmatige meting

Wij kunnen handmatige metingen verrichten en de waterstand klokken, door via de peilbuis een peillint naar beneden te laten zakken. Zo lezen wij af hoe diep het grondwater staat. Deze vorm van meten wordt toegepast bij minder risicovolle projecten, waar geen constante monitoring nodig is.

Automatische meting

Bij de automatische variant wordt in elke peilbuis meetapparatuur aangebracht. Vervolgens worden er ieder moment van de dag metingen gedaan. De resultaten zijn in een online omgeving continu te bekijken. Iets wat uiteraard erg handig kan zijn daar waar de grondwaterstand cruciaal is voor het succes van het project.

Meting spanningswater

Bouwwerkzaamheden kunnen wateroverspanning of -onderspanning veroorzaken. Dit is afhankelijk van de doorlatendheid van de grond waarop u werkt. Afwijkende waterspanning kan grote gevolgen hebben voor de omgeving. Wij kunnen de waterspanning tijdens uw project monitoren en deze risico’s daarmee afdichten.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek