Grondwaterstandmeting

Voorkom Omgevingsschade na Verandering Grondwaterstand

Het komt vaak voor dat het grondwater hoger staat dan gewenst bij de bouw van bijvoorbeeld (parkeer)kelders. Een te hoge waterstand kan risico’s met zich meebrengen zoals op verzakkingen, schimmels, schade en vervormingen van de fundering van een gebouw.

Allemaal risico’s die vooraf in te schatten zijn en vervolgens tijdens de uitvoer van het bouwproject ontweken kunnen worden met het nemen van de juiste maatregelen.

Wij zullen allereerst een nul situatie bepalen door het grondwater te meten en deze metingen vervolgens te combineren met historische gegevens.

Op basis van de nulmeting zullen wij een (bemalings)advies uitbrengen en tijdens het project de waterstand actief monitoren. De meting en monitoring kan handmatig of volledig automatisch gebeuren. Bij de automatische variant zijn de metingen, inclusief de grafieken, in een online omgeving continu te bekijken. Iets wat uiteraard erg handig kan zijn daar waar de grondwaterstand cruciaal is voor het succes van het project.

bbci Frijwijk kan eveneens zorgen voor monitoring van spanningswater en het uitvoeren van een klicmeting voordat de peilbuizen geplaatst worden. Zo worden alle risico’s goed afgedicht.

Bel mij zo snel als mogelijk terug

We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Direct aanmelden

Relevante projecten