NAP-Waterpassing

Bij bouw- en infraprojecten is kennis van onder meer de bodemgesteldheid van de bouwplaats zelf en van de directe omgeving van belang. Voor start van projecten is het belangrijk om het bouwpeil van de bouwplaats exact te weten. Echter het bouwpeil blijkt vaak niet opvraagbaar te zijn. bbci Frijwijk biedt NAP-Waterpassing aan om het bouwpeil voor start van de bouw uit te meten.

Wat is NAP-waterpassing?

NAP staat voor Normaal Amsterdams Peil. Bij terreinmetingen wordt NAP altijd gebruikt als referentiepunt. Deze terreinmetingen worden bij start van projecten opgepakt om bijvoorbeeld hoogte en diepte van terreinen te bepalen. De waterpassing is vergelijkbaar met de NDM-meting met als verschil dat in dit geval als referentiepunt een NAP bout wordt gebruikt.

Wanneer biedt een NAP-waterpassing uitkomst?

  • Om eventuele zakkingen (mogelijk veroorzaakt door project werkzaamheden) te kunnen signaleren. Zonder een referentiepunt zou je deze niet op kunnen merken.
  • Om te voorkomen dat de hoogte van het bouwwerk ten opzichte van de omgeving in een verkeerde verhouding blijkt te staan.

Wat zijn de alternatieven voor een NAP-waterpassing?

bbci Frijwijk heeft ruim 30 jaar ervaring in het ondersteunen van aannemers van grote, complexe bouw- en infraprojecten met bouwmetingen. Dit situatie op de bouwplaats kan het inmeten van het bouwpeil moeilijk maken. Toch heeft bbci Frijwijk steeds een meet opstelling weten te maken waarmee het bouwpeil in te meten viel.

Mogelijk kan op locatie blijken dat het gebruik van een NAP bout niet mogelijk is: dan wordt het bouwpeil ingemeten met een NDM-meting. Een derde optie: bbci kan de hoogte van het terrein opmeten ten opzichte van grondwaterstanden, met behulp van laserapparatuur. Informeer bij bbci Frijwijk naar de mogelijkheden van inmeten op uw bouwlocatie.

Waarom bbci Frijwijk inschakelen voor een NAP-waterpassing?

bbci Frijwijk heeft wel 31 jaar ervaring in onder meer bouwkundige opnames, civieltechnische inspecties en geomonitoring. bbci Frijwijk ondersteunt met haar diensten onder meer de bouw & infra, overheden, woningcorporaties en particuliere woning eigenaren. bbci Frijwijk maakt bouw en infra projecten beheersbaar en verkleint risico’s op schade en hinder in de directe omgeving of op fouten in de bouw.

  • Helikopterview over richtlijnen, inspectietechnieken en bouwprocessen
  • Inzet van meest geavanceerde apparatuur voor predictie & alarmering
  • Snel inzetbaar & snel rapportage beschikbaar
  • Goed schakelen bij wijziging van projectplannen
  • VCA gecertificeerd
  • Werkt volgens BRL-richtlijnen KOMO
  • Helpt te voldoen aan SBR Trillingsrichtlijnen (deel A, B en C)

 

Neem contact op met bbci Frijwijk

Heeft u behoefte aan een NAP-waterpassing? Of heeft u vragen over het bouwpeil binnen uw project? Bel bbci Frijwijk op 010 – 281 84 44. Wij denken graag met u mee!

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek