Trillingsmeting

Er kunnen tijdens bouwwerkzaamheden veel trillingen voorkomen bij bijvoorbeeld heiwerk of het vervoer van zwaar materieel.

Om er voor te zorgen dat deze trillingen niet voor ongeplande overlast zorgen in de vorm van schade aan panden en infrastructuur kunnen wij deze met onze meetsystemen continu analyseren en registreren. Zo ziet de aannemer direct of trillingen binnen de gestelde normen vallen en/of er ingegrepen moet worden om negatieve gevolgen te voorkomen of minimaliseren.

Voorkom Cosmetische of Constructieve Schade

De metingen die gedaan worden zijn een vorm van monitoring. Door middel van trillingsmeters wordt met een sensor trilling geregistreerd en aan de hand van grenswaarden wordt de kans op cosmetische of constructieve schade aan gebouwen geminimaliseerd.

Inzicht in Risico op Trillingsschade tijdens Hele Project

De trillingsmeting en de bijbehorende grenswaarden dienen voor het project te worden afgestemd middels een risico analyse en een bijbehorend monitoringsplan. Mocht er echter tijdens werkzaamheden onverwacht veel trillingen ontstaan, dan zijn wij ook in staat om ad hoc metingen uit te voeren en mee te denken aan praktische oplossingen die schade kunnen voorkomen.

Trillingsmonitoring op Maat

Wij bieden diverse opties ten aanzien van trillingsmetingen:

Bemand meten (met bbci Frijwijk personeel op locatie)

Onze meetspecialist houdt de trillingen tijdens de werkzaamheden continu in de gaten en informeert de contactpersoon over de stand van zaken.

 

Onbemand meten (zonder bbci Frijwijk personeel)

Het is ook mogelijk om de meetapparatuur van ons te huren waarbij wij de apparatuur op locatie brengen en ophalen.

Let op: de meetsystemen dienen ten minste eenmaal per drie weken te worden bezocht door een bbci Frijwijk medewerker voor controle, vervanging van de batterijen en het uitlezen van meetgegevens.

 

Bemand meten op afstand (door bbci Frijwijk personeel vanaf kantoor)

De trillingsniveaus kunnen ook in de gaten worden gehouden door een medewerker van bbci Frijwijk op afstand. Indien er afwijkingen ontstaan ten aanzien van de afgesproken normen nemen wij direct contact op.

 

E-mail functie

Onze meetsystemen zijn uitgerust met een SIM-kaart. Indien wenselijk, kunnen wij de trillingsmetingen per e-mail verzorgen op van te voren afgesproken dagen.

Bel mij zo snel als mogelijk terug

We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Direct aanmelden

Relevante projecten