Geluidsmeting

Bij een bouw- of sloopproject wordt doorgaans veel geluid geproduceerd. Het bouwlawaai wat hierbij ontstaat, kan veel geluidsoverlast voor de omgeving veroorzaken en het is belangrijk dat deze overlast niet voorbij de vooraf gestelde normen gaat.

Het is dus belangrijk dat klachten worden voorkomen door geluidsniveaus constant te monitoren.

Voorkom Geluidsoverlast

Voordat de werkzaamheden starten zal een nulmeting plaatsvinden om het achtergrondgeluid in kaart te brengen en hiermee een ijkpunt te verkrijgen.

Met deze gegevens en het plan van het bouwproject maken onze specialisten een geluidsprognose waarin wordt aangegeven wat het te verwachten geluidniveau is van de bouwwerkzaamheden.

 

Blijf Onder de Wettelijke Geluidsnorm

Op basis hiervan kunnen de bouwplannen eventueel worden bijgesteld om te zorgen dat de maximale blootstelling ook binnen het gestelde wettelijke kader blijft:

Dagwaarde <60 dB (A) > 60 dB (A) > 65 dB (A) > 70 dB (A) > 75 dB (A) > 80 dB (A)
Maximale Blootstelling Onbeperkt 50 Dagen 30 Dagen 15 Dagen 5 Dagen 0 dagen

Tijdens de bouwwerkzaamheden zal bbci Frijwijk geavanceerde apparatuur installeren waarmee het bouwlawaai nauwkeurig kan worden gemeten. Deze geluidsmetingen zenden vervolgens dagelijks een rapport dat online is in te zien en sturen een waarschuwing als het geluid boven het vooraf ingestelde niveau komt.

Bel mij zo snel als mogelijk terug

We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

Direct aanmelden

Relevante projecten