Geluidsmeting

Bij een bouw- of sloopproject wordt doorgaans veel geluid geproduceerd. Het bouwlawaai wat hierbij ontstaat, kan veel geluidsoverlast voor de omgeving veroorzaken.

Waarom heeft u geluidsmetingen nodig?

Bbci Frijwijk heeft de expertise en apparatuur om de geluidsniveaus tijdens uw project te monitoren. Dit heeft verschillende voordelen voor u.

 • Beperk geluidsoverlast en project vertraging
  Veel geluid kan niet alleen overlast veroorzaken, maar ook permanente gehoorschade en zelfs psychische klachten. Dit kan weer leiden tot stillegging van het project of zelfs schadeclaims. Dat kan door geluidsniveaus constant te monitoren.
 • Wees vooraf op de hoogte van geldende geluidsnormen
  Bij bouw- en infrawerkzaamheden moet u geluidsoverlast beperken tot wat vanuit de overheid én vanuit de gemeente is toegestaan. Let wel op: geluidsnormen verschillen per gemeente! U dient dus de normen te kennen die gelden op de projectlocatie. Bbci Frijwijk voert eerst een nulmeting uit: het achtergrondgeluid wordt in kaart gebracht en later gebruikt als ijkpunt. Met deze gegevens en het projectplan maken onze specialisten een geluidsprognose. Hierin wordt aangegeven wat de te verwachten geluidsniveaus zullen zijn tijdens het hele project. Aan de hand van deze prognose kunnen bouwplannen worden bijgesteld om stagnatie van het project te voorkomen. De geluidsoverlast blijft zo binnen de geluidsnormen die gelden op de projectlocatie.
 • Blijf tijdens het gehele project onder de norm
  Uiteraard is het ook belangrijk dat u tijdens de werkzaamheden op de hoogte blijft van de geluidsniveaus en eventuele overtredingen. Wij kunnen tijdens uw project geavanceerde apparatuur installeren, waarmee het bouwlawaai nauwkeurig kan worden gemeten. Deze geluidsmetingen zenden vervolgens dagelijks een rapport. Dit is online in te zien. Daarbij wordt er een waarschuwing via SMS of email gestuurd wanneer het geluid boven het vooraf ingestelde niveau komt.

Waarom geluidsmetingen door bbci Frijwijk?

 • Expertise: Decennia aan Ervaring
  Al sinds 1986 zijn wij werkzaam op het gebied van geluidsmetingen. Wij hebben dus al jarenlange ervaring en hebben een brede expertise opgebouwd. Wij denken dan ook graag met u mee.
 • Snel & Flexibel: Meetapparatuur binnen 24 uur op locatie
  Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week inzetbaar. Wanneer u ons belt, kunnen wij zelfs dezelfde dag nog meetapparatuur plaatsen.
 • Inzet van meest geavanceerde apparatuur voor signalering & alarmering  

Blog: hoe beperk je hinder van geluid en trillingen?

Bbci Frijwijk is ervaringsdeskundige en blogt daarom over issues binnen ons vakgebied van Bouwkundige en Civieltechnische Inspecties.

Lees verder>

persoon6_bbci_022017

Hoi, ik ben Stefan en ben account manager. In een gesprek vertel ik graag wat bbci Frijwijk voor je project kan betekenen!

Stuur een e-mail

Bel mij terug

  We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

  Direct aanmelden
  Cetradex VCA300 logos-certificaten-bbci

  Toegepast in deze projecten