Advies Omgevingsbeïnvloeding

Nederlandse en Belgische projecten vinden zo goed als altijd plaats binnen een bebouwde omgeving. Projectleiders kunnen daarom niet om de vragen heen: Welke schade aan de omgeving riskeer je met de geplande werkzaamheden? Welke bebouwing staat er binnen het risicogebied (of risicocontour)? Wat is de staat van deze bebouwing en welke schade kan die bebouwing oplopen? Bbci Frijwijk biedt de dienst Advies Omgevingsbeïnvloeding met een inventarisatie vooraf van de risico’s op schade en hinder aan de omgeving. Voorkomen is beter dan genezen.

Helder inzicht in omgevingsrisico’s

Bbci Frijwijk geeft vooraf inzicht in de omgevingsrisico’s van complexe bouw- en infraprojecten. Met dit inzicht kunnen risico’s worden beperkt op schades als verzakkingen, scheuren in bestaande bebouwing en waterschade. Kunnen trillingshinder en geluidsoverlast zo veel mogelijk worden voorkomen. En kunnen problemen met betrokken partijen uit de directe omgeving worden beperkt.

Omgevingsbeïnvloeding uitgelegd in 40 sec.

Bekijk hieronder de animatie om een snelle indruk te krijgen hoe u kan helpen om de risico’s voor de omgeving onder controle te houden.

Waaruit bestaat een Advies Omgevingsbeïnvloeding?

 • Bepaling invloedsgebied (risicocontour) en analyse risico’s op geplande werkzaamheden
 • Inspectie van omgevingsobjecten op kwetsbaarheid ten aanzien van de geplande werkzaamheden. Ieder object of iedere bebouwing heeft een andere gevoeligheid voor trillingen, zettingen en veranderingen in de geotechnische en geohydrologische invloedssfeer.
 • Vervolg optie: advies tot monitoring over de gehele projectduur (monitoringsplan)

Waarom heb ik een Advies Omgevingsbeïnvloeding nodig?

 • Voorkomen van vertraging of stagnatie van de bouw
 • Beperken van noodzakelijke herstelwerkzaamheden bij schade aan de omgeving
 • Hinder en irritatie in de directe omgeving beperken
 • Beheersen van projectkosten
 • Goede omgang met de buurt en behoud positief imago

Waarom kiezen voor bbci Frijwijk?

Bbci Frijwijk heeft in de afgelopen 30 jaar risico’s weten in te schatten aan de omgeving van complexe infra- en bouwprojecten. Ook bij bouw- en infraprojecten is ‘voorkomen beter dan genezen’. Bbci Frijwijk is gespecialiseerd in Civieltechnische en Bouwkundige inspecties en continue monitoring. Wij kunnen ook uw project ondersteunen!

 • Overall Deskundigheid
  Bbci Frijwijk is deskundig op alle benodigde vakgebieden. Bbci is bekend met de richtlijnen, wet- en regelgeving. Kent alle mogelijkheden voor monitoring en inspectie, ook voor continue monitoring en remote monitoring. Is bekend met de opbouw van bouw- en infraprojecten en met de afzonderlijke werkzaamheden. Dankzij deze helikopterview kunnen projecten effectief worden ingericht met inspectie en monitoring.
 • Voldoen aan alle richtlijnen
  Bbci Frijwijk is geregistreerd bij het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts). En gecertificeerd volgens VCA en de KOMO-beoordelingsrichtlijnen BRL 5024 (Het uitvoeren van bouwkundige opnamen) en BRL 5023 (Het proces van het meten van trillingen).
 • Inzet van modernste apparatuur voor predictie van risico’s, monitoring en alarmering
 • Snel inzetbaar en Snel rapportage beschikbaar
  Bbci Frijwijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor online monitoring en inspectie van projecten. Binnen 24 uur na inspectie ontvangt u de rapportage.
 • Effectieve monitoring tijdens alle projectfasen
 • Dienstverlening op maat: van analyse, predictie van risico’s, opbouwen monitoring dossier tot ondersteuning bij uitvoering van de monitoring.

Waarom heb ik een Monitoringsplan nodig?

In een monitoringsplan neemt bbci Frijwijk op welke monitoring nodig is in de opeenvolgende de fases van het project. Het monitoringsplan is een logische vervolgstap op het Advies Omgevingsbeïnvloeding: geen van de risico’s omschreven in het Advies Omgevingsbeïnvloeding wordt werkelijkheid wanneer de monitoring diensten conform het Monitoringsplan worden inzet. Bbci Frijwijk adviseert en ondersteunt ook bij de uitvoering van de monitoring, de analyse van gegevens en het opbouwen van het monitorings dossier.

Blog: Welke factoren hebben invloed op de omgeving van een project?

Elk bouw- of infraproject is uniek: daarmee zijn de risico’s op schade en op hinder in de directe omgeving ook anders. Bovendien kan een vergelijkbaar project in een andere omgeving een compleet ander beeld geven van de mogelijke schade of hinder aan objecten boven of onder de grond. Bbci Frijwijk bekijkt hoe bouw- en infraprojecten van invloed kunnen zijn op een kwetsbare bouwomgeving.

Lees verder >

persoon6_bbci_022017

Hoi, ik ben Stefan en ben account manager. In een gesprek vertel ik graag wat bbci Frijwijk voor je project kan betekenen!

Stuur een e-mail

Bel mij terug

  We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

  Nieuwsbrief

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

  Direct aanmelden
  Cetradex VCA300 logos-certificaten-bbci

  Toegepast in deze projecten