Advies Omgevingsbeïnvloeding

Nederlandse en Belgische projecten vinden zo goed als altijd plaats binnen een bebouwde omgeving. Projectleiders kunnen daarom niet om de vragen heen: welke schade aan de omgeving riskeer je met de geplande werkzaamheden? Welke bebouwing staat er binnen het risicogebied (of risicocontour)? Wat is de staat van deze bebouwing en welke schade kan die bebouwing oplopen? bbci Frijwijk biedt de dienst Advies Omgevingsbeïnvloeding met een inventarisatie vooraf van de risico’s op schade en hinder aan de omgeving. Voorkomen is beter dan genezen.

Helder inzicht in omgevingsrisico’s

bbci Frijwijk geeft vooraf inzicht in de omgevingsrisico’s van complexe bouw- en infraprojecten. Met dit inzicht kunnen risico’s worden beperkt op schades als verzakkingen, scheuren in bestaande bebouwing en waterschade. Kunnen trillingshinder en geluidsoverlast zo veel mogelijk worden voorkomen. En kunnen problemen met betrokken partijen uit de directe omgeving worden beperkt.

Omgevingsbeïnvloeding uitgelegd in 40 sec.

Bekijk hieronder de animatie om een snelle indruk te krijgen hoe bbci Frijwijk u kan helpen om de risico’s voor de omgeving onder controle te houden.

Waaruit bestaat een Advies Omgevingsbeïnvloeding?

 • Bepaling invloedsgebied (risicocontour) en analyse risico’s op geplande werkzaamheden
 • Inspectie van omgevingsobjecten op kwetsbaarheid ten aanzien van de geplande werkzaamheden. Ieder object of iedere bebouwing heeft een andere gevoeligheid voor trillingen, zettingen en veranderingen in de geotechnische en geohydrologische invloedssfeer.
 • Vervolg optie: advies tot monitoring over de gehele projectduur (monitoringsplan)

Waarom heb ik een Advies Omgevingsbeïnvloeding nodig?

 • Voorkomen van vertraging of stagnatie van de bouw
 • Beperken van noodzakelijke herstelwerkzaamheden bij schade aan de omgeving
 • Hinder en irritatie in de directe omgeving beperken
 • Beheersen van projectkosten
 • Goede omgang met de buurt en behoud positief imago

Waarom bbci Frijwijk:

Bbci Frijwijk denkt mee van tenderfase/bouwteam/bestekfase tot oplevering en beheerfase. Kiezen voor bbci is kiezen voor:

 • Meer dan 35 jaar ervaring in de branche
 • Helikopterview over richtlijnen, wet- en regelgeving
 • Grip en beheersbaarheid op uw project
 • Een samenwerkingspartner met een persoonlijke aanpak en vast aanspreekpunt
 • Medewerkers met kennis van inspectietechnieken en bouwprocessen
 • NIVRE geregistreerd, VCA & KOMO gecertificeerd

Waarom heb ik een Monitoringsplan nodig?

In een monitoringsplan neemt bbci Frijwijk op welke monitoring nodig is in de opeenvolgende de fases van het project. Het monitoringsplan is een logische vervolgstap op het Advies Omgevingsbeïnvloeding: geen van de risico’s omschreven in het Advies Omgevingsbeïnvloeding wordt werkelijkheid wanneer de monitoring diensten conform het Monitoringsplan worden inzet. bbci Frijwijk adviseert en ondersteunt ook bij de uitvoering van de monitoring, de analyse van gegevens en het opbouwen van het monitorings dossier.

Blog: Welke factoren hebben invloed op de omgeving van een project?

Elk bouw- of infraproject is uniek: daarmee zijn de risico’s op schade en op hinder in de directe omgeving ook anders. Bovendien kan een vergelijkbaar project in een andere omgeving een compleet ander beeld geven van de mogelijke schade of hinder aan objecten boven of onder de grond. bbci Frijwijk bekijkt hoe bouw- en infraprojecten van invloed kunnen zijn op een kwetsbare bouwomgeving.

Lees verder >

advies omgevingsbeinvloeding bij bbci frijwijk

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek