Deformatiemeting kademuren en bruggen

Nederland is waterrijk. Binnen veel steden, gemeenten en provincies vraagt het onderhoud en herstel van kademuren en bruggen aandacht. Kademuren en bruggen zijn vaak (eeuwen)oude constructies die verstevigd moeten worden. bbci Frijwijk biedt deformatiemetingen/ monitoring aan tijdens onderhoud en reparatie om verschuivingen (verderop) in de kade, brug, kunstwerk of in de omgeving te voorkomen. Bouwkundige opnames van bbci Frijwijk geven inzicht in de staat van kademuren en bruggen en kunnen helpen bij het plannen & het stellen van prioriteiten van kadevernieuwing door de gehele binnenstad. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact

Deformatie Monitoring Binnenstedelijke Kademuren & Bruggen

Om schade te beperken, moet je deformaties tijdig signaleren. Immers: verplaatsing binnen kademuren, bruggen of kunstwerken leidt altijd tot schade of breuk en dat moet voorkomen worden! bbci Frijwijk monitort daarom op verplaatsingen.

Deformatiemeting in XYZ-richting

Bij deformatiemetingen wordt de verplaatsing van een object/gebouw gemeten in de XYZ richting, in de loop van de tijd. bbci Frijwijk verricht de eerste meting altijd voor start van het onderhouds/reparatie project en dus voordat risicovolle werkzaamheden hebben plaatsgevonden. bbci voorziet daarmee in de behoefte aan een nulmeting waarmee alle latere metingen worden vergeleken.

Deformatiemetingen uitgelegd in 39 sec.

Bekijk deze animatie om een snelle indruk te krijgen over het hoe en waarom van een deformatiemetingen door bbci Frijwijk.

Inzicht in Verplaatsing & in Tempo van Verplaatsing 

bbci Frijwijk voert deformatiemetingen in XYZ-richting uit op kades, bruggen, kunstwerken, gebouwen of andere bebouwingen met als doel om verplaatsingen en ook het tempo van deze verplaatsing vast te stellen. Zo is het mogelijk om bij minimale verplaatsing alarm te slaan: immers wanneer verplaatsingen te groot worden, gaan scheuren of breuken ontstaan. En deze schade is dus te voorkomen.

NAP en GPS-metingen

bbci Frijwijk heeft ruim 30 jaar ervaring in deformatiemetingen. Klanten waarderen bbci Frijwijk om onze vindingrijkheid om toch metingen uit te voeren zelfs wanneer in de praktijk onmogelijk lijkt.

Zo voert bbci Frijwijk NAP-metingen om verplaatsingen te meten op terreinen waar nog geen bebouwing is. Verschuivingen worden dan gemeten ten opzichte van NAP (Normaal Amsterdams Peil). Gps-metingen is een dienst van bbci Frijwijk waarbij lokale meetgegevens van het eigen project worden gekoppeld aan algemeen, bestaande deformatiemetingen. Een bewezen methode om omgevingsfactoren en de bijbehorende omgevingsrisico’s in kaart te brengen. bbci Frijwijk heeft de mogelijkheid om nieuwe metingen te vergelijken met ‘standaarden’ juist omdat we in 30 jaar tijd zoveel ervaring cijfers hebben opgebouwd.

Remote & Online Monitoring en Automatische Alarmering

bbci Frijwijk zet de nieuwste technieken in voor monitoring en inspectie. Zo bieden wij Robotic Total Stations (RTS): continu monitoring met online registratie en automatische alarmering. Horizontale en verticale verplaatsingen worden automatisch geregistreerd en online bewaakt. Betrokken partijen kunnen, elk moment van de dag registraties inzien.

Waarom kiezen voor bbci Frijwijk?

bbci Frijwijk heeft in de afgelopen 30 jaar risico’s weten in te schatten aan de omgeving van complexe infra- en bouwprojecten. Ook bij bouw- en infraprojecten is ‘voorkomen beter dan genezen’. bbci Frijwijk is gespecialiseerd in Civieltechnische en Bouwkundige inspecties en continu monitoring. Wij kunnen ook uw project ondersteunen!

 • Overall Deskundigheid
  bbci Frijwijk is deskundig op alle benodigde vakgebieden. bbci Frijwijk is bekend met de
  richtlijnen en met de Wet- en Regelgeving. Kent alle mogelijkheden voor monitoring en
  inspectie, ook voor continu monitoring en remote monitoring. En bbci Frijwijk is
  bekend met bouw- en infraprojecten en met de afzonderlijke werkzaamheden.
  Dankzij deze helikopterview kunnen projecten effectief worden ingericht met
  inspectie en monitoring.
 • Onafhankelijk & deskundig onderzoek 
 • Voldoet aan alle richtlijnen
  bbci Frijwijk is geregistreerd bij het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register
  Experts). En gecertificeerd volgens VCA en de KOMO-beoordelingsrichtlijnen BRL
  5024 (Het uitvoeren van bouwkundige opnamen) en BRL 5023 (Het proces van het
  meten van trillingen)
 • Inzet van modernste apparatuur voor predictie van risico’s, monitoring en alarmering
 • Snel inzetbaar en Snel rapportage beschikbaar
  bbci Frijwijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor online monitoring
  en inspectie van projecten. Binnen 24 uur na inspectie ontvangt u de rapportage.
 • Dienstverlening op maat: van analyse, predictie van risico’s, opbouwen monitoring dossier tot ondersteuning bij uitvoering van de monitoring.

Contact

Heeft u vragen over de werkwijze van bbci Frijwijk of wilt u meer informatie? Neem dan contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Contact

Vrijblijvende offerte

Projecten bbci Frijwijk Binnenstedelijke Kademuren & Bruggen

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek