Oeverherstel Oude Rijn

In opdracht van de aannemer hebben we bouwkundige opnamen, trillingsmetingen en deformatiemetingen gedaan om het werk beheersbaar uit te voeren.

 

Problemen…

Direct bij de eerste damwand bleek de grond een stuk instabieler dan door de aannemer aangenomen was. Dit resulteerde in een verplaatsing van 40 centimeter in horizontale vlak en 20 centimeter in het verticale vlak.

Na deze calamiteit hebben we binnen 2 dagen een automatische monitoring oplossing opgezet, zodat het werk hervat kon worden. Automatische monitoring met een totalstation geeft het werk realtime en 24/7 inzicht in de veranderingen/verplaatsingen.

Dit zorgt er voor dat het werk nauwkeurig gemonitord en beheersbaar verder kon worden uitgevoerd.

 

Wordt vervolgd…

Helaas is het voor de aannemer niet mogelijk om het werk af te maken, na de herstart is door het automatische monitoringsysteem geconstateerd dat er wederom onwenselijke zakkingen optraden.

Op dit moment ligt de focus om een volgend plan te verzinnen om de damwanden er op een veilige manier in te krijgen.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek