RTS Metingen

bbci Frijwijk is gespecialiseerd in bouwkundige en civieltechnische inspecties alsmede in landmeetkundige diensten. Van oudsher worden deze diensten door onze bv De Meetdienst uitgevoerd. Om de nauwkeurigheid te waarborgen, gebruiken wij voor landmetingen onder meer GPS en RTS technieken. RTS staat voor Robotic Total Station. bbci Frijwijk gebruikt RTS om te monitoren op deformaties, zakkingen en andere bewegingen in de project omgeving.

Wat zijn RTS metingen?

RTS metingen zijn uniek omdat bewegingen in de horizontale richting, in de verticale hoek en over de schuine afstand worden gemeten. Om in deze drie verschillende richtingen te kunnen meten (en de kwantificeren) wordt een hoek-afstand verhouding gebruikt. De RTS meter kan dit doordat in het systeem een theodoliet geïntegreerd is met een interne afstandsmeter.

Optimale nauwkeurigheid door gebruik RTS techniek

bbci Frijwijk zet de RTS techniek in wanneer GPS onvoldoende bereik heeft op de project locatie en de directe project omgeving. Zeker binnen dichtbebouwde omgevingen komt het voor dat GPS-satellieten te veel worden geblokkeerd. bbci kan met de RTS meten tot op de millimeter nauwkeurig. Het maken van de meetopstelling is eenvoudig (en dus weinig tijdrovend) doordat metingen gedaan kunnen worden tot over een afstand van 130 meter! Bij de meeste bouwprojecten kunnen millimeters een wereld van verschil maken.

Voordelen van de Robotic Total Station voor landmetingen

  • RTS metingen gaan volledig geautomatiseerd door de meest geavanceerde Total Stations te gebruiken.
  • Robotic Total Stations sturen de metingen direct door. Digitale rapportages op basis van die metingen zijn direct op te vragen.
  • De ervaren en opgeleide landmeters van bbci Frijwijk kunnen alle landmetingen nauwkeurig uitvoeren en documenteren.

Waarom voor bbci Frijwijk kiezen voor RTS metingen?

  • Ongekend nauwkeurige metingen
  • Metingen op maat. bbci Frijwijk heeft de flexibiliteit en de deskundigheid in huis om landmetingen met GPS of met RTS uit te voeren. Onze ruime ervaring stelt ons in staat om op ieder project meetopstellingen te kunnen maken.
  • Advies voor project op basis van RTS metingen. bbci Frijwijk werkt met de meest geavanceerde Robotic Total Stations. Dit, in combinatie met onze gekwalificeerde meters, maakt het mogelijk dat onze mensen aannemers en projectleiders adviseren hoe het werk/projectplan te wijzigen aan de hand van de landmeetgegevens.
  • Gebruik van meest geavanceerde Robotic Total Stations

Vraag de landmeters van bbci Frijwijk om advies

Heeft u behoefte aan een RTS meting? Of heeft vragen over landmeetkundige diensten? Bel dan met bbci Frijwijk op 010 – 281 84 44.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek