Monitoring kadeherstel De Haven in Monnickendam

Opdrachtgever: Gemeente Waterland

Gemeente Waterland heeft groot onderhoud gepland aan de oude kademuur, deze wordt namelijk in zijn geheel vervangen. Gezien de korte afstand tot de werkzaamheden en enkele monumentale panden is voorzichtigheid geboden.

Na het uitvoeren van de bouwkundige opname is gebleken dat er behoefte is aan meer houvast om het werk goed te kunnen sturen. In overleg met de betreffende toezichthouders hebben wij een monitoringsplan opgesteld om alle risico’s in beeld te brengen en te monitoren.
De risico’s in dit werk zijn zeer divers, namelijk:
·  het slopen van de oude kadeconstructie → trillingen
·  aanbrengen damwanden (tijdelijke constructie) → trillingen en zakking
·  bemalen tijdelijke bouwkuip → zakking
·  aanbrengen funderingspalen (geschoord) met uitlopers tot onder de gevels van de panden → zakking en trilling

Voor alle risico’s hebben wij op basis van de geldende richtlijnen en onze ervaring de grenswaarden en de juiste monitoringsstrategie bepaald.
Door het uitvoeren van realtime trillingsmonitoring in combinatie met uiterst nauwkeurige deformatiemetingen kunnen we alle effecten op de omgeving monitoren, door tijdig bij te sturen wordt er schade voorkomen en kan het werk doorgaan.

Ieder project vraagt om een eigen aanpak, monitoring is maatwerk. Bent u ook benieuwd hoe wij voor u de risico’s kunnen beperken en beheersen? Neem contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden graag met u. 

 

 

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek