Deformatiemetingen X, Y en Z door bbci Frijwijk

Voor aanvang van elk bouwproject is een goede voorbereiding nodig om de houdbaarheid van het bouwobject in relatie tot de omgeving te garanderen. De voortgang van het bouwproces hangt namelijk nauw samen met de voorkennis van de bouwomgeving. Bruggen, viaducten of andere bouwobjecten met de bouwomgeving samen hebben een grondig vooronderzoek nodig om ze, met het oog op de toekomst, duurzaam in stand te houden. Een onderdeel van deze voorbereiding is de deformatie X, Y en Z meting.

Vaak wordt onderschat hoe essentieel deze meting is. De bouwgrond, werkzaamheden elders, invloeden van de omgeving en de temperatuur hebben namelijk sterke invloed op het bouwobject en de bouwomgeving. De gevolgen hiervan kunnen verzakking, rek en krimpscheuren in omliggende bebouwing zijn. Deze gevolgen pakken vanzelfsprekend nadelig uit voor het bouwobject en de bouwomgeving, wanneer hier geen rekening mee gehouden wordt tijdens en voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden.

Wat is deformatie X, Y en Z meting?

Deformatie metingen zijn de landmeetkundige onderzoeken die eerdergenoemde omgevingsfactoren in kaart brengen om, gedurende en eventueel na afloop van het bouwproject, rekening te houden met eventuele aanpassingen aan het bouwobject. Ook zijn deze metingen van belang om tijdens werkzaamheden rekening te houden met de mogelijke invloeden op de omgeving.

Voorafgaand aan de werkzaamheden vinden deformatie metingen plaats door verschillende metingen te herhalen. De metingen beginnen met het bepalen van het nulpunt om van daaruit eventuele deformatie te kunnen traceren. Onder deze metingen vallen onder andere GPS metingen, maatvoering, lintvoegmetingen en Nauwkeurige waterpassing. De ruwe data wordt in periodieke rapportages daarnaast verwerkt in tabellen samen met de meetresultaten.

De X, Y en Z meting verschilt met de andere metingen vanwege de type meetpunten en meetapparaat. Om te beginnen betreft het in dit geval 3D meetpunten. Daarnaast kan de meting volledige geautomatiseerd uitgevoerd worden met de Robotic Total Station. U kunt via portal digitaal direct toegang krijgen tot alle binnenkomende gegevens. Zo kunnen we samen met u horizontale en verticale verplaatsingen monitoren.

Waarom voor bbci Frijwijk kiezen?

Levert maatwerk

Elk bouwobject is uniek en daarom beogen wij om telkens met een frisse aanblik een project te starten. Omdat elk bouwproject te maken heeft met andere omgevingsfactoren leveren we dus altijd weer maatwerk. Vanuit het voortraject weten wij altijd een aantal mogelijkheden te presenteren en adviseren wij altijd in het belang van uw bouwproject.

 

Voorkomt schadeclaims en andere onvoorziene kosten

Kosten of schadeclaims kunnen ontzettend een nadelig invloed hebben op het verloop van uw bouwproject. Deformatie metingen voorkomen de blinde vlek wanneer u aan uw werkzaamheden begint. Deze metingen geven een helder beeld over uw bouwomgeving en stelt u in staat om tijdig de juiste bouwoplossingen te implementeren. Ook stellen ze u in staat om onterechte claims probleemloos af te handelen en bepaalde kosten van tevoren in te calculeren. U komt met bbci Frijwijk dus niet voor verrassingen te staan.

Team bbci Frijwijk bestaat uit specialisten

Om u een goede afloop te garanderen hebben wij geodetische specialisten in dienst die altijd met de meest nauwkeurige meetapparatuur werken. We stellen de huidige staat vast van uw bouwobject en van de omgeving ten slotte denken wij ook mee over mogelijke bouwtechnische beheersmaatregelen.

Voor meer vragen, informatie of offertes bel ons dan direct op  010 – 281 84 44!

Bel direct

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek