Waarom een monitoringsplan voor je infraproject?

Ieder infraproject brengt risico’s met zich mee voor de veiligheid, gezondheid en het milieu in de directe omgeving. Daarom is het belangrijk om voor de start van een project de omgevingsrisico’s in kaart te brengen om schade en irritaties te voorkomen.

Helikopterview Over Alle Richtlijnen & Omgevingsrisico’s

Een monitoringsplan van bbci Frijwijk biedt uitkomst: met een inventarisatie van de omgevingsrisico’s en een compleet advies over hoe de risico’s tijdens alle fasen van de weg- en waterbouw te monitoren en te beperken. En om tijdens je infraproject aan alle besluiten en richtlijnen te blijven voldoen. We hebben tientallen jaren ervaring met het monitoren van grote en kleine infraprojecten. Zetten de modernste technieken in om slim en efficiënt schade te voorkomen en je project beheersbaar te maken. Zelfs de meest complexe bouwprojecten hebben we eerder voorzien van deskundig advies voor monitoring.

Hoe je je infraproject tijdens alle opvolgende fasen kunt monitoren, lichten wij uit in een monitoringsplan. Bij het monitoringsplan inventariseren we de risico’s op de beschouwde omgeving met een risico-inventarisatie. Een bouwkundige opname is daarbij essentieel als nulmeting voor je project en bestaat uit drie elementen: vooropname, tussenopname en eindopname.

Nieuwste Monitoringstechnieken Beperken Risico’s

Ieder infraproject kent omgevingsrisico’s zoals het risico op trilling- en geluidshinder. Deze risico’s moet je zien te beperken. bbci Frijwijk brengt de risico’s in kaart met een risico-inventarisatie. We letten daarbij op de gevoeligheid van de omgeving voor trillingen en de geohydrologische invloedssfeer.

Met dit inzicht in omgevingsrisico’s stellen we het monitoringsplan op. In het monitoringsplan beschrijven we enerzijds de richtlijnen, geldende grenswaarden en de omgevingsrisico’s per fase binnen de weg- en waterbouw. Anderzijds geven we aan welke monitoringsmaatregelen ingezet moeten worden tijdens het hele project. Je kunt met een gerust gevoel aan de slag: de werkzaamheden worden beheersbaar uitgevoerd.

Monitoringsplan Op Maat

Ieder project heeft zijn eigen aanpak. Er is geen standaard monitoringsplan: monitoring dient slim en efficiënt ingezet te worden om projecten tot een succes te maken. We hebben een helikopterview over alle richtlijnen en besluiten. Hierdoor kunnen we een monitoringsplan opstellen waarin alleen die metingen en monitoringsapparatuur staan opgenomen die nodig zijn om de risico’s van jouw project te beperken.

Sta je op het punt een groot of klein infraproject te starten en ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor advies op maat.

Voor meer vragen, informatie of offertes bel ons dan direct op  010 – 281 84 44!

Offerte aanvragen

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek