Herinrichting woonwagen locatie

Om uiteenlopende redenen kan een herinrichting van een woonwagenpark nodig zijn. Sommige locaties worden te vol, en krijgen meer woonwagens dan waar in de oorspronkelijke indeling rekening mee is gehouden. Anderen hebben achterstallig onderhoud, waardoor bijvoorbeeld vervanging van de riolering nodig kan zijn.

herinrichting woonwagenlocatie met bbci frijwijk

Waarom heeft u bbci Frijwijk nodig bij herinrichting van uw woonwagenpark?

Er komt veel kijken bij de herinrichting van een woonwagenlocatie. Verplaatsing van de bestaande woonwagens kan bijvoorbeeld tot schade leiden. Een woonwagen heeft namelijk een heel specifieke opbouw waardoor de kans op schade bij verplaatsing (denk aan scheuren in vloeren, wanden, deuren en ramen die niet meer goed sluiten) groot is. Met onze diensten bent u zich bewust van de risico’s.

Risicogebied in kaart met bouwkundige inspectie/vooropname

Voor de start van het project wordt een bouwkundige opname uitgevoerd. Dit is de nulmeting, oftewel rapport belendingen. Op basis hiervan wordt een uitgebreid rapport opgesteld en advies gegeven ten aanzien van de verplaatsingen. Eén van de adviezen kan de uitvoering van een relatieve waterpassing zijn aan de binnen-en buitenzijde van de woonwagen. Daarnaast worden de afmetingen van de woonwagen, afwerking en type materialen en de opbouw van de onderconstructie nader toegelicht. Hiermee bent u al voor de start van het project op de hoogte van de risico’s. Zo nodig kunt u uw planning nog aanpassen om schade te beperken of overtreding van grenswaarden te voorkomen.

Word op tijd gewaarschuwd door monitoring tijdens het project

Door monitoring tijdens het project blijft u op de hoogte van de gevolgen van de werkzaamheden voor de omgeving. Dit kan bijvoorbeeld met trillingsmetingen en/of geluidsmetingen. U wordt op tijd gewaarschuwd via email of sms wanneer u de grenswaarden overschrijdt.

Nametingen om eventuele schade vast te stellen

Tijdens het project vindt een zogenaamde heropname plaats, en na afloop een herhalingsmeting. Door resultaten met elkaar te vergelijken kan op locatie direct wordt vastgesteld of er veranderingen zijn waargenomen. In een extreem geval kan de woonwagen nog worden bijgesteld om verdere veranderingen (en daarmee schade en vaak klachten) te voorkomen.

Waarom kiezen voor bbci Frijwijk?

Bouwkundige Opnames en monitoring diensten van bbci Frijwijk hebben zich in de afgelopen 30 jaar bewezen in de praktijk van Nederlandse en Belgische infra- en bouwprojecten. bbci Frijwijk is hét bureau voor Civieltechnische en Bouwkundige inspecties en continu monitoring. bbci Frijwijk kan ook uw project ondersteunen!

 • Overall Deskundigheid
  bbci Frijwijk heeft een helikopterview over richtlijnen. Over technische mogelijkheden voor (online) monitoring en inspectie. En over de fasen in bouw- en infraprojecten. Dankzij deze helikopterview kunnen projecten, in alle bouwfasen, effectief worden ingericht met inspectie en monitoring. Bij de herinrichting van woonwagenparken zijn veel van deze expertises vereist.
 • Snel inzetbaar en Snel rapportage beschikbaar 
  bbci Frijwijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor online monitoring en inspectie van woonwagenlocaties. Binnen 24 uur na inspectie ontvangt u de rapportage.
 • Voldoen aan alle richtlijnen
  bbci Frijwijk is geregistreerd bij het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts). En
  gecertificeerd volgens VCA en de KOMO-beoordelingsrichtlijnen BRL 5024 (Het uitvoeren van bouwkundige opnamen) en BRL 5023 (Het proces van het meten van trillingen).

Blog: Meer weten over de herinrichting van een woonwagen locatie?

bbci Frijwijk is ervaringsdeskundige en blogt daarom over issues binnen ons vakgebied van Bouwkundige en Civieltechnische Inspecties. bbci Frijwijk heeft zich daarom ook over deze vraag gebogen: De Herinrichting van een Woonwagenlocatie: Wat is het en waarom kan het noodzakelijk zijn?

Lees verder>

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek