Scheurmetingen

Veel woningen of bedrijfspanden hebben te kampen met rek of krimpscheuren in muren of gevels. In eerste instantie kunnen deze gewoon als lelijk worden beschouwd. Echter op langere termijn kunnen scheuren de integriteit of stevigheid gaan schaden van de woning of het bedrijfspand. Dit kan worden voorkomen door scheurmetingen van bbci Frijwijk die inzicht geven in de ernst en aard van de scheur, alsmede in de snelheid van ontwikkeling.

Wat zijn scheurmetingen?

Een scheurmeting geeft inzicht in de grootte van betonscheuren en geeft duidelijkheid in de (non)activiteit van de scheur. Ook kunnen metingen meer vertellen over de oorzaken van de scheurvorming. Mogelijke oorzaken kunnen zijn vocht, temperatuurschommelingen, trillingen van bouwprojecten in de buurt of verzakkingen en dus toenemende scheefstand van het pand of de woning.

Welke vervolgstappen onderneem je na de scheurmeting?

Op basis van de informatie die uit scheurmetingen naar voren komen, kunnen de juiste vervolgstappen worden ondernemen om de integriteit en de stevigheid van de woning niet verder in gevaar te brengen. In die gevallen geeft bbci Frijwijk aan hoe de scheuren hersteld kunnen worden en hoe scheurvorming op diezelfde plek permanent kan worden voorkomen.

Hoe voert bbci Frijwijk scheurmetingen uit?

bbci Frijwijk plaatst digitale of analoge scheurmeters. Dit zijn vaak kunststof stroken die bbci Frijwijk met speciale lijm of schroeven vastzet op of eigenlijk langs de scheur. Aan de hand van een rasterpatroon tekenen we de scheur op de nulmeting af. Op een later moment (herhalingsmeting) tekenen we weer af. Uit deze tweede meting kunnen we opmaken of de scheur actief is en zo ja, met welke snelheid de scheurvorming doorzet. bbci voert scheurmetingen uit op binnen en buiten muren.

Waarom kiezen voor bbci Frijwijk bij scheurmetingen?

  • bbci Frijwijk voert veel bouwkundige opnames en civieltechnische inspecties uit. Vanuit die achtergrond kunnen wij particuliere woningbezitters informeren over niet alleen de oorzaak en ernst van de scheurvorming. Wij kunnen ook onderzoeken wat de algehele bouwkundige staat van de woning is en of de draagkracht van de fundering nog voldoet.
  • bbci Frijwijk is snel inzetbaar & heeft snel rapportage beschikbaar
  • NIVRE geregistreerd
  • VCA gecertificeerd

Neem contact op met bbci Frijwijk

U heeft behoefte aan een onderzoek naar de scheurvorming in uw woning of bedrijfspand? Bel dan bbci Frijwijk via telefoon 010 – 281 84 44. Wij denken graag met u mee, voor stevigheid en behoud van uw vastgoed.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek