Mauritskade Amsterdam

Kondor Wessels Amsterdam is inmiddels gestart met hun werkzaamheden om het bestaande pand (voormalig ontleedkundig laboratorium) aan de Mauritskade 61 te transformeren naar een luxe hotel. Vlak achter het hotel wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd met daarnaast enkele facilitaire ruimtes.

Veel van de beeldbepalende elementen zullen behouden blijven en worden geïntegreerd in het nieuwe ontwerp, zoals de trappenhuizen met veel natuursteen en glas-in-loodramen en de gewelfde gangen van het gebouw.

mauritskade

Kondor Wessels heeft ons gevraagd een inventarisatie te maken van de mogelijke risico’s op schade en hinder aan de omgeving, hoe zorgen wij ervoor dat de werkzaamheden beheersbaar kunnen worden uitgevoerd?

Om goed inzicht te kunnen krijgen wat de mogelijke risico’s zijn voor de omgeving, hebben we een monitoringsplan opgesteld. Er was ook veel behoefte naar informatie over het zettingsgedrag van pand van de afgelopen jaren. Hiervoor hebben we satellietdata toegepast om het zettingsgedrag van de panden van 5 jaar geleden tot nu in kaart te brengen.

bouw mauritskade

In het monitoringsplan staan alle richtlijnen, geldende grenswaarden en de omgevingsrisico’s van het project omschreven. Daarnaast wordt er aangegeven welke monitoringsdiensten er ingezet moeten worden tijdens het hele bouwproject om de omgevingsrisico’s zoveel als mogelijk te beperken en uitvoering van het project beheersbaar te houden. Omdat er op bepaalde fases tijdens de bouw, zoals het intrillen/duwen van de damwanden en het ontgraven van de kuip, meer risico’s waren hebben we op die fases dagelijks gemonitord. Zo konden we Kondor Wessels helpen het project beheersbaar uit te voeren.

kondor wessels mauritskade

Onderstaande monitoringsdiensten hebben wij ingezet:

Het was zowel voor Kondor Wessels als voor ons een leuk en uitdagend project. Monitoring heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een goed eindresultaat.

hotel mauritskade

Vraag direct zelf een offerte aan!

Vraag een offerte aan!

Bel mij zo snel als mogelijk terug

    We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

    Nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

    Direct aanmelden