Conditiemeting van bbci Frijwijk

Inzicht in de bouwkundige staat van een woning of pand kan hard nodig zijn. Enerzijds voor (nieuwe) eigenaren. Of anderzijds, voor aannemers die willen voorkomen dat door hun werkzaamheden schade aan (zwakkere) panden in de directe omgeving ontstaan. Ook willen zij voorkomen dat al bestaande schade onterecht op hun project wordt verhaald. Een conditiemeting van bbci Frijwijk geeft zekerheid en biedt uitgebreid inzicht in de bouwkundige staat.

Wat is een conditiemeting?

Bij een conditiemeting worden alle materialen, bouwkundige elementen en details van woningen, bedrijfspanden en andere gebouwen afzonderlijk onderzocht en beoordeeld. Per onderdeel stelt bbci Frijwijk vast:

 • Zijn er gebreken bijvoorbeeld aan de fundering, op het dak, in de muren of aan de gevel? Of heeft het pand te kampen met ontwerp/ constructiefouten?
 • Welke waarde heeft dit gebrek, ofwel welk bedrag zou je moeten investeren om dit gebrek te herstellen?
 • En in welke mate is dit gebrek ‘ernstig’ te noemen?

Wanneer is een conditiemeting nodig voor eigenaren?

Ieder pand is onderhevig aan slijtage en heeft daarom onderhoud nodig. Maar wanneer is het moment daar dat onderhoud nodig is? Welke van de vele onderdelen van een pand moeten worden hersteld, onderhouden of verstevigd? Een conditiemeting geeft hier inzicht in. Inzicht die vooral nodig kan zijn in onderstaande gevallen.

 • Het pand wisselt van eigenaar. De nieuwe eigenaar gaat het pand op een andere manier gebruiken en stelt daarom andere eisen. Het pand moet daarom worden aangepast aan nieuwe wensen. Een conditiemeting van bbci Frijwijk geeft inzicht die nodig is voor het opstellen van een bouwkundig plan en een (meerjaren) onderhoudsplan om het pand geschikt te maken voor ander gebruik.
 • U heeft het voornemen een pand of woning te kopen maar twijfelt over de stevigheid van de constructie, over de kwaliteit van het dak of over de draagkracht van de fundering. Voor aanschaf wilt u zekerheid hebben over de waarde van het pand en over de kosten die nodig zijn voor herstel en (achterstallig) onderhoud.
 • Er is onderhoud gepleegd, maar u weet niet of de gebreken daarmee zijn hersteld? Een tweede conditiemeting geeft hier antwoord op.

Wanneer is een conditiemeting nodig voor aannemers?

Aannemers van projecten kunnen inzicht nodig hebben in de conditie van woningen en panden in de directe project omgeving. Inzicht om te voorkomen dat werkzaamheden schade kunnen geven aan risicovolle objecten in de buurt. Of om te voorkomen dat bestaande schades ‘gewoon’ op hun project worden verhaald. bbci Frijwijk helpt met conditiemetingen aannemers van projecten, of deze nu uit de bouw & infra komen of ingeschakeld worden door overheden of woningcorporaties.

Waarom bbci Frijwijk inschakelen?

De conditiemetingen van bbci Frijwijk hebben zich in de afgelopen 31 jaar bewezen. bbci Frijwijk is immers hét bureau voor Civieltechnische en Bouwkundige inspecties en continue monitoring. bbci Frijwijk kan ook u ondersteunen. U als eigenaar of beheerder van een woning of pand. Of u als aannemer van een project met risicovolle werkzaamheden binnen een (dicht) bebouwde omgeving.

 • Overall Deskundigheid
  bbci Frijwijk heeft een helikopterview over normen en richtlijnen. En over technische mogelijkheden voor meting, monitoring en inspectie.
 • Snel inzetbaar en Snel rapportage beschikbaar
  bbci Frijwijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor metingen, voor online monitoring en inspectie van (complexe) projecten.
 • Voldoet aan alle richtlijnen
  bbci Frijwijk is geregistreerd bij het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts). En gecertificeerd volgens VCA en de KOMO-beoordelingsrichtlijnen BRL 5024 (Het uitvoeren van bouwkundige opnamen) en BRL 5023 (Het proces van het meten van trillingen).

Bel bbci Frijwijk

Heeft u vragen over een bouwmeting op een eigen pand, of ter ondersteuning van uw project? Neem contact met ons op of Bel ons op 010 – 281 84 44. Wij denken graag met u mee!

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek