Waarom een monitoringsplan voor je bouwproject?

Ieder bouwproject heeft invloed op de omgeving. Zo kunnen naastgelegen kelders onderlopen of kunnen er verzakkingen en scheuren ontstaan in de naaste omgeving. Ieder bouwproject heeft dus omgevingsrisico’s die frustraties bij betrokken partijen kunnen oproepen. Deze frustraties kunnen voorkomen worden door van tevoren te onderzoeken welke invloed een bouwproject op de omgeving kan hebben. Naast het vooraf inschatten van risico’s is het belangrijk om tijdens de bouw de omgeving te monitoren.

Helikopterview Over Alle Richtlijnen & Omgevingsrisico’s

Een monitoringsplan van bbci Frijwijk biedt uitkomst: met een inventarisatie van de omgevingsrisico’s en een compleet advies over hoe het bouwproject tijdens alle fasen te monitoren en risico’s te beperken. En om tijdens je project aan alle bouwbesluiten en richtlijnen te blijven voldoen. We hebben tientallen jaren ervaring met het monitoren van grote en kleine bouwprojecten. En zetten de modernste technieken in om slim en efficiënt schade te voorkomen en je project beheersbaar te maken. Zelfs de meest complexe bouwprojecten hebben we eerder voorzien van deskundig advies voor monitoring.

Nieuwste Monitoringstechnieken Beperken Risico’s

Hoe je je bouwproject tijdens alle opvolgende fasen kunt monitoren, lichten wij uit in een monitoringsplan. Bij het monitoringsplan inventariseren we de risico’s op de beschouwde omgeving met een risico-inventarisatie. Een bouwkundige opname is daarbij essentieel als nulmeting voor je project en bestaat uit drie elementen: vooropname, tussenopname en eindopname.

Heiwerkzaamheden veroorzaken bijvoorbeeld trilling– en geluidshinder die frustratie of zelfs schade aan panden of infrastructuur kunnen veroorzaken. Met de inzet van monitoringsystemen op bijvoorbeeld trillingen beperk je dit risico.

Monitoringsplan Op Maat

Ieder project heeft zijn eigen aanpak. Er is geen standaard monitoringsplan: monitoring dient slim en efficiënt ingezet te worden om projecten tot een succes te maken. We hebben een helikopterview over alle richtlijnen en bouwbesluiten. Hierdoor kunnen we een monitoringsplan opstellen waarin alleen die metingen en monitoringsapparatuur staan opgenomen die nodig zijn om de risico’s van jouw project te beperken.

Sta je op het punt een groot of klein bouwproject te starten en ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor advies op maat.

 

Voor meer vragen, informatie of offertes bel ons dan direct op  010 – 281 84 44!

Offerte Aanvragen

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek