Wat zijn de voordelen van een belendingen opname van bbci Frijwijk?

Voor aannemers in de bouw & infra is het minimaliseren van omgevingsrisico’s aan de orde van de dag. Het belang van projecten uitrollen zonder schade of hinder te veroorzaken is groot. Bijna net zo groot als het belang van duurzaamheid en van circulair bouwen. Je zult dus de omgeving moeten kennen en vooral de zwakke plekken/ omgevingsrisico’s. En je zult je moeten afvragen of geplande werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden binnen die specifieke omgeving. Juist daarom wordt bij veel projecten eerst een belendingen opname uitgevoerd. Goed moment om je af te vragen waarom onze opdrachtgevers ervoor kiezen om hun opnames door bbci te laten uitvoeren.

Bbci neemt veel tijd voor belendingen opnames

Bbci Frijwijk neemt zeer ruime tijd voor opnames. Alleen zo kunnen wij iedere belending uitgebreid en nauwkeurig inspecteren. En zo weten wij zeker dat wij alle gebreken in de omgeving opmerken en goed documenteren (lees fotograferen en beschrijven). Goedkoop kan duurkoop zijn wanneer je kiest voor kostenbesparing bij opnames en je daardoor de zwakke plekken in de contour niet kent, gebreken onvoldoende zijn vastgelegd en je bewijslast mist bij claims. In de praktijk blijkt dan ook dat aannemers en schade-experts onze uitgebreide rapportages in het bijzonder waarderen bij

  • het beheerst uitvoeren van risicovolle werkzaamheden
  • het efficiënt (in termen van tijd en kosten) uitrollen van het project
  • de afhandeling van schadeclaims en klachten van hinder/ overlast
  • verweren tegen aansprakelijkheid issues, zoals deze veelvuldig voorkomen tussen bijvoorbeeld verschillende/opvolgende onderaannemers

Opnames uitgevoerd door NIVRE-erkende experts

Belendingen opnames worden bij bbci Frijwijk uitgevoerd door of onder toezicht van NIVRE-erkende opname experts. Dit is ongekend belangrijk omdat alleen in dat geval opname rapportages een juridische houdbaarheid (geldigheid) hebben bij aansprakelijkheid issues. Wij voeren de opnames uit volgens de BRL-norm 5024. Onze rapportages worden in de branche beschouwd als ‘volledig onafhankelijk’.

Eén en hetzelfde bureau voor alle belendingen opnames en omgevingsmonitoring

Aannemers staan voor de schone taak om (niet alleen) met minimale omgevingsrisico’s te bouwen. Ook opleveren zonder vertraging én binnen budget is zeer belangrijk. Het is dus zaak om ook omgevingsmonitoring kosten-efficiënt in te vullen. Door voor één bureau te kiezen voor alle opnames en voor alle omgevingsmonitoring kun je efficiency (in termen van tijd en kosten) voordelen behalen. Een ander voordeel is dat projectleiders van bbci kunnen dienen als vraagbaak en als sparringpartner. En juist dat blijken opdrachtgevers te waarderen! Zeker wanneer men zelf onbekend is met de project omgeving, of wanneer er zwakke belendingen zijn.

Dossiervorming door één partij in geval van schadeclaims of klachten

Bbci Frijwijk biedt een zeer ruime dienstverlening voor wat betreft opnames en omgevingsmonitoring. Bovendien kunnen wij benoemen dat wij monitoren op alle omgevingsfactoren zoals op trillingen, deformatie, zakking en grondwater schommelingen. Voor onze opdrachtgevers werkt het bijzonder goed dat zij nooit verschillende partijen hoeven af te gaan om alle data bij elkaar te krijgen van de project-omgeving. Zeker gezien het feit dat de omgeving tegenwoordig zo mondig is, is het prettig en een stuk makkelijker om alle gegevens bij één partij vandaan te kunnen halen en een zeer sluitende, volledige dossiervorming te hebben.

Vragen staat vrij …

Voor vragen over belendingen opnames kunt u altijd bij ons terecht. Onze projectleiders hebben een helikopterview over enerzijds bouwprocessen, projectplannen en uitvoeringsmethodieken. Anderzijds kennen zij als geen ander de geldende richtlijnen, inspectie- en monitoringstechnieken. Heb je dus vragen, neem dan contact met ons op via 010 – 281 84 44 of doe ons een terugbelverzoek. Wij denken graag mee.

belendingen opname van bbci frijwijk

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek