Deformatiemeting

bbci Frijwijk is hét bureau voor bouwkundige en civieltechnische inspecties. bbci Frijwijk voert dagelijks deformatiemetingen uit, in XYZ-richting. Metingen met als doel de verplaatsing, de richting én het tempo van de verplaatsing van gebouwen of objecten te bepalen. De verplaatsing wordt bepaald ten opzichte van bestaande bebouwing of van zelf aangebrachte grondslagpunten.

Vraag een offerte aan

deformatiemeting door bbci Frijwijk
deformatiemeting door bbci frijwijk
 • Dienstverlening op maat
 • NIVRE geregistreerd
 • VCA & KOMO gecertificeerd

Deformatiemetingen door bbci Frijwijk

Om schade te beperken, moet je deformaties tijdig signaleren. Immers: verplaatsing binnen gebouwen, dijken, bruggen, tunnels en kunstwerken leidt altijd tot schade of breuk en dat moet voorkomen worden! bbci monitort daarom op verplaatsingen. Heeft u vragen over onze monitoring? Neem dan contact op, een van onze experts staat u graag te woord.

Contact

deformatiemeting door bbci Frijwijk

Waarom bbci Frijwijk:

Bbci Frijwijk denkt mee van tenderfase/bouwteam/bestekfase tot oplevering en beheerfase. Kiezen voor bbci is kiezen voor:

 • Meer dan 35 jaar ervaring in de branche
 • Helikopterview over richtlijnen, wet- en regelgeving
 • Grip en beheersbaarheid op uw project
 • Een samenwerkingspartner met een persoonlijke aanpak en vast aanspreekpunt
 • Medewerkers met kennis van inspectietechnieken en bouwprocessen
 • NIVRE geregistreerd, VCA & KOMO gecertificeerd

Deformatiemeting in XYZ-richting

Bij deformatiemetingen wordt de verplaatsing van een object/gebouw gemeten in de XYZ richting, in de loop van de tijd. bbci Frijwijk verricht de eerste meting altijd voor start van het project en dus voordat risicovolle werkzaamheden hebben plaatsgevonden. Bbci Frijwijk voorziet daarmee in de behoefte aan een nulmeting waarmee alle latere metingen worden vergeleken.

Deformatiemetingen uitgelegd in 39 sec.

Bekijk deze animatie om een snelle indruk te krijgen over het hoe en waarom van een deformatiemetingen door bbci Frijwijk.

Inzicht in Verplaatsing & in Tempo van Verplaatsing 

bbci Frijwijk voert deformatiemetingen in XYZ-richting uit op gebouwen of andere bebouwingen met als doel om verplaatsingen en ook het tempo van deze verplaatsing vast te stellen. Zo is het mogelijk om bij minimale verplaatsing alarm te slaan: immers wanneer verplaatsingen te groot worden, gaan scheuren of breuken in de bebouwing ontstaan. En deze schade is dus te voorkomen.

NAP en GPS-metingen

bbci Frijwijk heeft ruim 30 jaar ervaring in deformatiemetingen. Klanten waarderen bbci om onze vindingrijkheid om toch metingen uit te voeren zelfs wanneer in de praktijk onmogelijk lijkt.

Zo voert bbci Frijwijk NAP-metingen om verplaatsingen te meten op terreinen waar nog geen bebouwing is. Verschuivingen worden dan gemeten ten opzichte van NAP (Normaal Amsterdams Peil). Gps-metingen is een dienst van bbci Frijwijk waarbij lokale meetgegevens van het eigen project worden gekoppeld aan algemeen, bestaande deformatiemetingen. Een bewezen methode om omgevingsfactoren en de bijbehorende omgevingsrisico’s in kaart te brengen. bbci Frijwijk heeft de mogelijkheid om nieuwe metingen te vergelijken met ‘standaarden’ juist omdat we in 30 jaar tijd zoveel ervaring cijfers hebben opgebouwd.

Remote & Online Monitoring en Automatische Alarmering

bbci Frijwijk zet de nieuwste technieken in voor monitoring en inspectie. Zo bieden wij Robotic Total Stations (RTS): continu monitoring met online registratie en automatische alarmering. Horizontale en verticale verplaatsingen worden automatisch geregistreerd en online bewaakt. Betrokken partijen kunnen, elk moment van de dag registraties inzien.

Waarom kiezen voor bbci Frijwijk?

bbci Frijwijk heeft in de afgelopen 30 jaar risico’s weten in te schatten aan de omgeving van complexe infra- en bouwprojecten. Ook bij bouw- en infraprojecten is ‘voorkomen beter dan genezen’. bbci Frijwijk is gespecialiseerd in Civieltechnische en Bouwkundige inspecties en continu monitoring. Wij kunnen ook uw project ondersteunen!

 • Overall Deskundigheid
  bbci Frijwijk is deskundig op alle benodigde vakgebieden. bbci Frijwijk is bekend met de
  richtlijnen en met de Wet- en Regelgeving. Kent alle mogelijkheden voor monitoring en
  inspectie, ook voor continu monitoring en remote monitoring. En bbci Frijwijk is
  bekend met bouw- en infraprojecten en met de afzonderlijke werkzaamheden.
  Dankzij deze helikopterview kunnen projecten effectief worden ingericht met
  inspectie en monitoring.
 • Voldoen aan alle richtlijnen
  bbci Frijwijk is geregistreerd bij het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register
  Experts). En gecertificeerd volgens VCA en de KOMO-beoordelingsrichtlijnen BRL
  5024 (Het uitvoeren van bouwkundige opnamen) en BRL 5023 (Het proces van het
  meten van trillingen)
 • Inzet van modernste apparatuur voor predictie van risico’s, monitoring en alarmering
 • Snel inzetbaar en Snel rapportage beschikbaar
  bbci Frijwijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor online monitoring
  en inspectie van projecten. Binnen 24 uur na inspectie ontvangt u de rapportage.
 • Dienstverlening op maat: van analyse, predictie van risico’s, opbouwen monitoring dossier tot ondersteuning bij uitvoering van de monitoring.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek