Ieder bouw- en infraproject heeft invloed op de omgeving. Ieder project is anders: omgevingsrisico’s verschillen per project en verschillen ook per fase binnen deze projecten. Daarom gelden op bouw- en infraprojecten steeds andere richtlijnen en bouwbesluiten. Aan welke richtlijnen moet jouw bouw-, renovatie- of infraproject voldoen? Moet je in verschillende fasen weer aan andere richtlijnen voldoen en heb je te maken met veranderende normen? En welke technieken zijn er nodig om te monitoren of je binnen de gestelde normen blijft?
bbci Frijwijk biedt uitkomst met expertise in het vakgebied van monitoring en beperking van risico’s tijdens bouwprojecten, bij renovaties en tijdens infraprojecten. We kennen de richtlijnen, schatten de omgevingsrisico’s per bouwfase in en zetten de nieuwste technieken in om een project te monitoren en schade tijdens het project te voorkomen. Met het monitoringsplan bieden we een overzicht van de maatregelen die door het project heen nodig zijn om het project te monitoren en om aan alle richtlijnen en bouwbesluiten te voldoen. In het monitoringsplan staan alle monitoringsapparatuur en alle metingen opgenomen die nodig zijn om de omgevingsrisico’s te beperken.
Om omgevingsrisico’s inzichtelijk te maken, starten we met een risico-inventarisatie. Hierbij kijken we naar de bestaande omgeving. Zijn er monumenten of beeldbepalende gebouwen? Zijn er kwetsbare of slechte objecten dichtbij? Bouw-, renovatie en infraprojecten brengen risico’s teweeg op schade aan deze omgeving. Denk maar aan vervormingen, trillinghinder en geluidshinder. Met een risicoanalyse brengen we deze omgevingsrisico’s in kaart en sommen we de maatregelen op die nodig zijn om schade aan de omgeving te beperken. Ook adviseren we een bouwkundige opname als nulmeting voor je project, om niet aansprakelijk gesteld te kunnen worden voor al bestaande schades.
Naast de omgeving kijken we ook naar de manier waarop je het bouw- of infraproject uitvoert en wat de risico’s van deze uitvoering zijn op de beschouwde omgeving.
Met optimaal inzicht in omgevingsrisico’s stellen we het monitoringsplan op. In het monitoringsplan beschrijven we enerzijds de richtlijnen, geldende grenswaarden en de omgevingsrisico’s per bouwfase. Anderzijds geven we aan welke monitoringsmaatregelen ingezet moeten worden tijdens het hele bouw-, renovatie- of infraproject. Je kunt met een gerust gevoel aan de slag: de werkzaamheden van het project worden beheersbaar uitgevoerd.
Ieder project heeft zijn eigen aanpak. Er is geen standaard monitoringsplan: monitoring dient slim en efficiënt ingezet te worden om projecten tot een succes te maken. We hebben een helikopterview over alle richtlijnen en bouwbesluiten. Hierdoor kunnen we een monitoringsplan opstellen waarin alleen die metingen en monitoringsapparatuur staan opgenomen die nodig zijn om de risico’s van jouw project te beperken.
Sta je op het punt een groot of klein bouw- of infraproject te starten en ben je benieuwd wat we in dit project voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor advies op maat.
Voor meer vragen, informatie of offertes bel ons dan direct op 010 – 281 84 44!