Wat houdt NIVRE in met betrekking tot schade expertise?

Het NIVRE staat letterlijk voor de Stichting Nederlands Instituut van Register Experts. Deze register experts staan onderverdeeld in specifieke categorieën. Logischerwijs staat bbci geregistreerd onder de categorie Monitoring Bouw & Infra. In deze blog buigen wij ons over de vraag wat de NIVRE-registratie betekent voor de diensten van bbci bij bouw-, sloop-en infraprojecten.

NIVRE Schade Expert

Het NIVRE is de stichting die de officiële registratie verzorgd van schade experts, risicodeskundigen en ook deskundigen en coördinatoren in de fraudebeheersing. Wat de geregistreerde professionals met elkaar verbindt is dat zij in de meest brede zin van het woord allemaal werkzaam zijn binnen expertise, inspectie en taxatie. De schade-experts van bbci Frijwijk staan bij het Nivre geregistreerd en wel onder de noemer Monitoring Bouw & Infra.

Hoge, Strenge kwaliteitseisen Omgevingsmonitoring

Het NIVRE waarborgt dat alle opname experts die onder hun naam staan geregistreerd (waaronder dus bbci) dat die kwalitatief hoogwaardige en ook deskundige rapportages opleveren. Dit kunnen zij doen door per vakgebied kwaliteitseisen te stellen die aansluiten op de hoge eisen die de hedendaagse markt en maatschappij tegenwoordig stelt. Je ‘verdient’ pas een registratie als als je voldoet aan de opleidingseisen. Om de registratie te behouden, moeten experts zich jaarlijks bijscholen en PE-punten (programma Permanente Educatie) behalen.

Wat kan een NIVRE-re schade-expert betekenen voor Bouw-, Infra- en Sloopprojecten?

Nivre-re opname experts ondersteunen projecten binnen de Bouw, Infra en/of Sloop door rapportages op te stellen volgens de hoge NIVRE-normen. Daarmee vervalt iedere mogelijke twijfel of ruimte voor discussie over de kwaliteit, deskundigheid, integriteit en eenduidigheid.

In de praktijk wil dit zeggen dat je kunt ‘bouwen op’ de rapportages van bijvoorbeeld bouwkundige opnames, belendingen onderzoek en trillingsmonitoring (als belangrijkste onderzoek binnen omgevingsmonitoring). Zeker bij schadeclaims is het essentieel dat er geen ruimte voor discussie is over de hoogte van het schadebedrag. Bij rapportages die zijn opgesteld door een NIVRE-opname expert kan er geen twijfel komen over het schadebedrag die in de rapportage staat opgenomen. Bovendien helpt een bouwkundige opname zoals van bbci bij het vaststellen van eventuele causaliteit door de ingeschakelde schade expert.

Bbci Frijwijk & de registratie bij het NIVRE

Bbci Frijwijk staat als opname-expertise bureau ingeschreven bij het NIVRE. Twee van onze experts in de buitendienst staan geregistreerd. Om specifiek te zijn: Johan Verwaal en Jeffrey Meijer zijn officiële Register Experts (red. voor dit laatste staat de afkorting -re) voor onder meer Bouwkundige Opnames en Geluidsmonitoring/ meting. Hun kennis en kunde blijft zeker weten op niveau omdat zij jaarlijks cursussen en trainingen volgen binnen het PE-programma passende bij het vakgebied Monitoring Bouw & Infra. De andere experts in onze buitendienst worden opgeleid voor eenzelfde registratie.

Vragen en opmerkingen …

Heeft u vragen aan bbci mogelijk over onze NIVRE opname expertise, dan kunt u ons altijd bellen via nummer 010 – 281 84 44. Ook kunt u ons via de website uw vraag of verzoek sturen.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek