Scheurmeting door bbci Frijwijk

Omgevingsfactoren zoals vocht, temperatuur of zelfs een bouwproject in de buurt kunnen invloed hebben op uw bouwobject. Vaak noopt dit om bouwkundige oplossing door te voeren om uw bouwproject te voltooien of bestaande bouw een langere levensduur te verzekeren. De effecten van omgevingsinvloeden hebben vaak te maken met verzakking, scheefstand, rek en (krimp)scheuren.

Wat is scheurmeting?

 Elk bouwobject heeft potentieel te maken met scheuren die, wanneer u niet de juiste vervolgstappen volgt, de integriteit van het bouwobject kunnen ondermijnen. Een scheurmeting geeft inzicht in hoe groot een scheur is, of de scheur actief is en geeft het ons informatie in wat de eventuele oorzaken zijn van de scheur.

De scheurmeting vindt plaats doormiddel van geplaatste scheurmeters. Vaak zijn dit kunststof stroken die doormiddel van speciale lijm of schroeven vast gezet worden. Aan de hand van een rasterpatroon kunnen we de scheur op de nulmeting intekenen en deze op een later moment weer in te tekenen om het verschil op te meten. De scheurmeting geldt voor betonscheuren en kan zowel binnen als buiten uitgevoerd worden.

Waarom voor bbci Frijwijk kiezen?

Denken een stap vooruit

Wanneer u bestaande bouwobjecten koopt is het erg belangrijk om de bouw integriteit in acht te nemen. Daarom nemen wij de scheurmeting mee bij elke bouwkundige opname. Ook kunnen we u adviseren om voor een korte of lange periode de scheur(en) observeren.

Duidelijke werkwijze, advies en overleg

Wij werken methodisch om elke scheur nauwlettend te meten ongeacht of het nu analoog of digitaal gebeurt. Afhankelijk van uw wensen en onze vakkundige inspectie kunnen we adviseren in welke type scheurmeting voor u het beste beeld weergeeft, welke oplossingen geboden moeten worden om de scheuren te herstellen en permanent te voorkomen.

Voor meer vragen, informatie of offertes bel ons dan direct op  010 – 281 84 44!

Bel direct

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek