Opnamerapport

Met een bouwkundige opname geeft bbci Frijwijk inzicht in de gebreken van een woning of pand. De bevindingen worden vastgelegd in een opnamerapport. bbci Frijwijk wordt gevraagd om een bouwkundige opname, bijvoorbeeld wanneer men gebreken in huis opmerkt, wanneer een woning wordt aangekocht en men zekerheid zoekt voor wat betreft de waarde en staat van de woning. Ook aannemers geven bbci Frijwijk opdracht voor een bouwkundige opname om inzicht te krijgen in de staat van belendingen in de omgeving van hun project. Met dit rapport voorkomen zij dat bestaande schades op hun project wordt verhaald.

Wat staat er in een opnamerapport?

Bij een bouwkundige opname onderzoekt bbci Frijwijk woningen en (bedrijfs)panden. De constructie, bouwkundige elementen, materialen en zelfs details worden apart onderzocht en beoordeeld. Alle bevindingen worden vastgelegd in een opnamerapport.

 • Gebreken of mankementen aan de gevel, op het dak, aan de fundering en in muren
 • Zichtbare ontwerp- of constructiefouten

Naast bovenstaande, feitelijke constateringen zal bbci Frijwijk ook de ernst van bevindingen beschrijven. En zal in expertise rapporten ook de waarde (schadebedrag) opnemen, eventueel aangevuld met de investering die nodig zal zijn om de woning of pand te herstellen.

Wanneer biedt een opnamerapport uitkomst?

Iedere woning of elk pand moet worden onderhouden. Maar wanneer is herstel of onderhoud nodig om verdere constructie schade te voorkomen, of om de veiligheid in de woning te garanderen? Of wat veroorzaakt bijvoorbeeld scheuren in de muren of gevel? Waardoor zijn deuren gaan klemmen? Een opnamerapport van bbci Frijwijk geeft hier inzicht in.

 • U wil een pand of woning kopen maar twijfelt over de kwaliteit van de constructie, over de draagkracht van de fundering en over de deugdelijkheid van het dak. Voor de koop zoekt u zekerheid over de waarde en de kwaliteit van het pand. U wilt inzicht in de kosten die nodig zijn voor herstel en (achterstallig) onderhoud.
 • U als nieuwe eigenaar gaat een woning of pand voor een ander doel gebruiken. Met een bouwkundige opname kan het pand getoetst worden aan de andere eisen. Een opnamerapport van bbci Frijwijk geeft het benodigde inzicht voor het opstellen van een bouwkundig plan en een (meerjaren) onderhoudsplan om het pand geschikt te maken voor ander gebruik.
 • Uw woning of pand is verbouwd of gerenoveerd. Een tweede bouwkundige opname zal antwoord geven op de vraag: zijn eerder geconstateerde gebreken nu wel hersteld?

Waarom bbci Frijwijk inschakelen voor een opnamerapport?

Opnamerapporten van bbci Frijwijk hebben zich in de afgelopen 31 jaar bewezen. In al die jaren heeft bbci Frijwijk volop bouwkundige opnames, civieltechnische inspecties en geomonitoring opgepakt. Vanuit onze kennis en ervaring kunnen wij ook u, als eigenaar of beheerder van een woning/ pand ondersteunen.

 • Overall Deskundigheid
  bbci Frijwijk heeft een helikopterview over normen en richtlijnen. En over technische mogelijkheden voor meting, monitoring en inspectie.
 • Opnamerapport snel beschikbaar
  bbci Frijwijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor bouwkundige opnames, voor monitoring en inspectie van (complexe) projecten.
 • Voldoet aan alle richtlijnen
  bbci Frijwijk is geregistreerd bij het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts). En gecertificeerd volgens VCA en de KOMO-beoordelingsrichtlijnen BRL 5024 (Het uitvoeren van bouwkundige opnamen).

Neem contact op met bbci Frijwijk

Heeft u behoefte aan een opnamerapport? Of heeft u vragen over een bouwkundige opname voor een eigen pand of woning? Bel bbci Frijwijk op 010 – 281 84 44. Of klik door naar onze contact pagina. Wij denken graag met u mee!

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek