NDO onderzoek door bbci Frijwijk

Bestaande bouwobjecten kunnen naar verloop van tijd door verschillende factoren discontinuïteit vertonen in de bouwmaterialen. Een van die materialen is metaal, gezien hoe belangrijk metaal is voor bouwobjecten kan het als de ruggengraat beschouwd worden. Het NDO onderzoek legt defecten bloot die in de metalenconstructie zitten. De bedoeling is om de defecten te lokaliseren, de aard vast te stellen en eventuele lasfouten waar te nemen en te registreren. Elke constructie heeft op den duur te maken met discontinuïteit, belangrijk is om vast te stellen in welke mate dit voorkomt.

Wat is NDO onderzoek?

NDO staat voor Niet-destructief onderzoek, met dit onderzoek wordt de kwaliteit van het metaalwerk in een bouwobject beoordeeld. Om deze beoordeling vast te stellen zijn er verschillende methoden te hanteren. De methodes hebben te maken met de belasting van de metalen onderdelen in de bouwconstructie. Voor laag belaste onderdelen is een minder grondig onderzoek voldoende om scheuren vast te stellen. De meer belaste onderdelen die cruciaal zijn voor een bouwobject behoeven een grondig onderzoek.

Sommige scheuren verschijnen aan de oppervlakte daar waar andere scheuren dieper in het metaal zitten. Gezien de aard en de ligging van de verschillende type scheuren zijn er verschillende methoden voor handen. Zo voeren wij visueel, magnetisch, penetrant, ultrasoon en röntgenonderzoek om de scheuren vast te stellen. Geheel afhankelijk van het bouwobject en in overleg met u stellen wij de werkwijze op alvorens wij beginnen.

Waarom voor bbci Frijwijk kiezen?

Levert maatwerk

Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om de NDO onderzoeken nauwkeurig uit te voeren. We leggen de resultaten accuraat vast zodat u altijd inzicht heeft in onze onderzoeken. Omdat elk bouwobject uniek is passen we de onderzoekmethoden aan zodat u de dienst ontvangt die u nodig heeft. Daarom communiceren wij met u, alvorens wij met het NDO onderzoek beginnen, over welke onderzoekmethoden nodig zijn,  in welk tijdsbestek het onderzoek kan plaatsvinden en welke kosten hieraan verbonden zijn. U komt op deze manier niet voor verrassingen te staan.

 

Team bbci Frijwijk bestaat uit specialisten

Onze specialisten beschikken kennis over hoe deze onderzoeken uit te voeren maar belangrijker nog ze hebben kennis van de verschillende materialen. Ze houden rekening met materiaaldikte, samenstelling, structuur, vorm en kunnen op basis van hun specialisme bepaalde discontinuïteit van te voren inschatten.

Voor meer vragen, informatie of offertes bel ons dan direct op  010 – 281 84 44!

Bel direct

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek