Geluidsmetingen door bbci Frijwijk

Wanneer u een vergunning wilt aanvragen voor een bouwproject dan kunt u gevraagd worden om een akoestisch rapport op te stellen. Een bouwproject levert nou eenmaal geluidshinder voor de omgeving. Het af en aan komen van vrachtwagens en andere voertuigen voor uw bouwproject is een bekend beeld bij omwonenden. Een aantal vaak voorkomende oorzaken zijn daarom ook verkeerslawaai en bouwlawaai tijdens bouwwerkzaamheden. Om geluidshinder te voorkomen of te beperken is een akoestisch rapport vaak een opgelegde eis van de gemeente.

Wat is geluidsmeting?

Het meten van geluid gebeurt doorgaans bij de bron door ter plaatse meetapparatuur te plaatsen bij de buitengevel van de maatgevende woning. Echter is dit niet altijd mogelijk, als passend alternatief worden verschillende modellen gebruikt om geluidshinder te prognosticeren. Dit is het geval wanneer bijvoorbeeld verkeerslawaai in kaart gebracht wordt. Voor bouwlawaai is dit beter in kaart te brengen omdat hier uitgegaan wordt van de verschillende bouwactiviteiten. Door geluidsmetingen uit te voeren op de bouwplaats en deze te combineren met de bekende geluidsoutput van de machines en voertuigen vloeit hier een nauwkeurige akoestisch rapport uit.

Waarom voor bbci Frijwijk kiezen?

Nauwkeurige metingen en advies

Geluidsmetingen zijn essentieel voor de vergunningaanvraag, de omwonenden en de werknemers. bbci Frijwijk beschikt over speciale apparatuur om de geluidsmetingen nauwkeurig uit te voeren. De gegevens worden secuur verwerkt en vertaald naar een passend advies. Niets is vervelender dan bewoners die over het geluid klagen. Wij adviseren daarom graag om de geluidshinder te beperken.

Team bbci Frijwijk bestaat uit specialisten

De specialistische geluidsmetingen worden door onze experts uitgevoerd en gedocumenteerd in een akoestisch rapport. Het advies ontvangt u van onze akoestische adviseurs.

Voor meer vragen, informatie of offertes bel ons dan direct op  010 – 281 84 44!

Bel direct

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek