Geluidshinder beperken

Ieder bouwproject of infraproject produceert geluid die in de omgeving als geluidshinder of zelfs als geluidsoverlast wordt ervaren. Om overlast en irritatie in de directe omgeving te beperken en om overtreding van geluidsnormen te voorkomen, voert bbci Frijwijk geluidsmetingen uit en stelt geluidspredicties/geluidsprognoses op.

Waarom heeft u Geluidsmetingen Nodig?

bbci Frijwijk heeft de expertise en apparatuur om de geluidsniveaus tijdens uw project te monitoren. Dit heeft verschillende voordelen voor u.

 • Voorkom geluidshinder/geluidsoverlast, irritatie in de omgeving en project vertraging
  Geluid kan overlast, gehoorschade en zelfs psychische klachten veroorzaken. Dit kan weer leiden tot stillegging van het project en schadeclaims. Voorkomen is, ook in dit geval, beter dan genezen.
 • Voorkom overschrijding van wettelijke geluidsnormen
  Met de nulmeting van bbci Frijwijk en de daarbij behorende geluidspredictie/geluidsprognose kunnen bouwplannen bijgesteld worden om te voorkomen dat de geluidshinder van het project binnen het gestelde wettelijke kader (Wet Geluidshinder) blijft.

Geluidshinder & Overschrijding van Normen Voorkomen

Om geluidshinder tijdens projecten te voorkomen, voert bbci Frijwijk geluidsmetingen uit. bbci Frijwijk start in dat geval met een nulmeting om het achtergrondgeluid in kaart te brengen en deze als ijkpunt vast te leggen. Met deze nulmeting, het ijkpunt én de planning van het bouw- of infraproject stellen deskundigen van bbci Frijwijk een geluidsprognose op met daarin een planning van te verwachten geluidsniveaus. Essentieel is de vraag: Verwacht bbci Frijwijk dat het project meer geluid gaat veroorzaken dan wettelijk is toegestaan?   

Monitoren op Geluid & Automatisch Alarmeren

Het is voor aannemers en opdrachtgevers van projecten pure noodzaak om beneden de wettelijk toegestane geluidsnormen te blijven. bbci Frijwijk kan daarom continu monitoren op geluid en automatisch alarmeren als de geluidsnormen dreigen te worden overtroffen.

Geavanceerde Geluidsmeet Apparatuur

bbci Frijwijk zet de meest geavanceerde apparatuur in voor het voorspellen van geluid, meten van geluidswaarden en voor het alarmeren als het bouwlawaai dreigt de normen te overschrijden. bbci Frijwijk zendt dagelijks een rapport van de geluidsmetingen. Wanneer het geluid boven het vooraf ingestelde niveau komt, wordt de projectleiding gewaarschuwd via SMS of E-mail.

Waarom Geluidsmetingen door bbci Frijwijk?

 • Helikopterview over geluidsnormen & over mogelijkheden geluidsmeting en -predictie
  bbci Frijwijk voert al sinds 1986 geluidsmetingen en geluidspredicties uit. bbci weet welke geluidsnormen voor uw project gelden: tot hoeveel decibel dient u zich te beperken, juist op uw project locatie? En beheerst alle mogelijkheden om geluid te meten en te monitoren op overschrijding van deze normen.
 • Snel inzetbaar & snel rapportage beschikbaar
  bbci Frijwijk kan al binnen 24 uur geluidsmetingen op uw locatie uitvoeren. bbci is 24 uur per dag, 7 dagen per week inzetbaar.
 • Inzet van meest geavanceerde apparatuur voor meting, predictie & alarmering
 • NIVRE geregistreerd & Gecertificeerd volgens VCA

Blog: Hoe Beperk je Hinder van Geluid en Trillingen?

bbci Frijwijk is ervaringsdeskundige en blogt daarom over issues binnen ons vakgebied van Bouwkundige en Civieltechnische Inspecties. bbci Frijwijk voert dagelijks geluids- en trillingsmetingen uit voor Nederlandse en Belgische projecten. Immers in de bouw en bij infraprojecten geven geluid en trillingen veel overlast. Hoe je geluidshinder en hoe je trillinghinder beperkt, staat in deze bbci blog.

Klik hier door voor de blog  

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek