Bouwkundige inspectie

bbci Frijwijk is hét bureau voor bouwkundige en civieltechnische inspecties. bbci ontzorgt bouw- en infraprojecten in België en Nederland. En voorkomt schade en hinder binnen de directe bouwomgeving. Een bouwkundige inspectie van bbci Frijwijk voorkomt schuldvragen, schade & schadeclaims. En zelfs project vertraging of stillegging van projecten.

De Bouwkundige Inspectie uitgelegd in 45 sec.

Bekijk deze animatie om een snelle indruk te krijgen over het hoe en waarom van een bouwkundige inspectie bij bbci Frijwijk.

Waarvoor heb je een bouwkundige inspectie nodig?

Een bouwkundige inspectie geeft inzicht in én duidelijkheid over gebreken in de directe omgeving (risicocontour) die al bestaan bij start van een bouw- of infraproject. bbci Frijwijk onderzoekt welke bebouwing zich bevindt binnen de directe omgeving en schat in welke risico op schade deze bebouwing loopt bij de geplande bouwwerkzaamheden. bbci Frijwijk vat de bevindingen van een bouwkundige inspectie samen in een Belendingen Rapport. Met dit rapport in handen beschikt u over onderstaande voordelen.

 • Voorkomen van schade, onterechte schadeclaims en project vertraging
  bbci Frijwijk heeft al flink wat schade en schadeclaims voorkomen en honderden
  bouw- en infraprojecten zonder enige vertraging gewoon kunnen laten doorlopen.
  bbci geeft, vooraf, inzicht in de bebouwde omgeving én in de risico’s op schade die je
  kunt verwachten bij de geplande werkzaamheden.
 • Beperking van omgevingsrisico’s tijdens alle projectfasen
  Voordat bbci Frijwijk een bouwkundige inspectie uitvoert, wordt bepaald wat de
  straal is waarbinnen panden en infrastructuur schade kunnen oplopen bij
  werkzaamheden. Per pand ontvangt u een uitvoerig en compleet rapport met de
  risico’s op schade, zowel boven- als ondergronds.
 • Duidelijkheid aan omwonenden over de risicocontour van uw bouw of infraproject
  Het is altijd beter om vooraf afspraken te maken. Essentieel daarbij is te realiseren
  binnen welke straal (invloedsgebied) rondom uw project u verantwoordelijk gesteld
  kunt worden voor schade?

Risico op schade

Het is aan de orde van de dag: opdrachtgevers en aannemers worden verantwoordelijk gesteld voor schade in de omgeving van hun project. Zeker als er risicovolle werkzaamheden hebben plaatsgevonden als heien, het aanleggen van bronbemalingen, grondwateronttrekking, het in- en uittrillen van damwanden en zelfs het af- en aanrijden van zwaar bouwverkeer.

Hulp ter voorkoming van schade binnen de risicocontour

Bouwkundige inspecties van bbci Frijwijk bieden inzicht in de bebouwing binnen de directe omgeving van nieuw te starten projecten. Wat is de kwetsbaarheid van deze bebouwing? En wat zijn de risico’s die je loopt wanneer je de geplande werkzaamheden gaat uitvoeren.

Omgekeerde bewijslast tegen schadeclaims

bbci Frijwijk kan ook u wapenen tegen onterechte schadeclaims door een bouwkundige inspectie uit te voeren. bbci Frijwijk is 31 jaar geleden ontstaan vanuit de behoefte aan omgekeerde bewijslast. De ervaring (was ook toen) dat bouw- en infraprojecten nu eenmaal schade en hinder kunnen veroorzaken. De omgeving maakte daar gretig gebruik van door schade onterecht te claimen bij projecten in de directe omgeving. Deze ontwikkeling bracht bbci Frijwijk ertoe om de bouwkundige inspecties aan te bieden. Bij start van een project bracht bbci Frijwijk bestaande schades in de directe omgeving (risicocontour) in kaart zodat deze later niet op het project verhaald kunnen worden. Zeer waardevol voor veel bouwbedrijven!

Waarom kiezen voor bbci Frijwijk?

Bouwkundige inspecties van bbci Frijwijk hebben zich in de afgelopen 31 jaar bewezen in de praktijk van Nederlandse en Belgische infra- en bouwprojecten. bbci Frijwijk is hét bureau voor Civieltechnische en Bouwkundige inspecties en continue monitoring. bbci Frijwijk kan ook uw project ondersteunen!

 • Overall Deskundigheid
  bbci Frijwijk heeft een helikopterview over normen en richtlijnen. Over technische mogelijkheden voor (online) monitoring en inspectie. En over de fasen in bouw- en infraprojecten. Dankzij deze helikopterview kunnen projecten, in alle bouwfasen, effectief worden ingericht met inspectie en monitoring.
 • Snel inzetbaar en Snel rapportage beschikbaar
  bbci Frijwijk is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar voor online monitoring en inspectie van (complexe) projecten. Binnen 24 uur na inspectie ontvangt u de rapportage.
 • Voldoen aan alle richtlijnen
  bbci Frijwijk is geregistreerd bij het NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts). En gecertificeerd volgens VCA en de KOMO-beoordelingsrichtlijnen BRL 5024 (Het uitvoeren van bouwkundige opnamen) en BRL 5023 (Het proces van het meten van trillingen).

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek