Wat voegt Locationview (3D, VR rondleidingen) toe aan projecten?

Bbci Frijwijk biedt volop bouwkundige vooropnames en civieltechnische inspecties aan om projecten te ondersteunen. Dit zijn steevast opnames die inzicht geven in de status van woningen of panden in het project zelf, of van belendingen in de omgeving. Bbci heeft onlangs de nieuwe dienst van ‘bbci Locationview’ toegevoegd juist om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. De Locationview is een interactieve, 3D rondleiding waarmee je anderen de mogelijkheid biedt om op afstand via een PC, tablet of telefoon zelf te wandelen door een groot pand/project (de bezoeker is zelf in control). Deze beleving is vergelijkbaar met die van Google Streetview. Remote bezoekers beleven het pand in 360 graden en gaan zelf op verkenning uit.

Locationview als Google Streetview binnen panden

Iedereen is welbekend met de bouwkundige vooropnames van Bbci Frijwijk, waarbij schades en gebreken worden vastgelegd op foto’s. Bbci brengt juist deze vastlegging naar de ‘next level’ met de introductie van de dienst van Locationview!! De Locationview is vergelijkbaar met Google Streetview, met als verschil dat je nu virtueel door een pand of project heen loopt (en dus niet door een straat of een stad). Belangstellenden kunnen online in het pand ‘rondlopen’ en zelf beslissen precies waar zij ‘even een kijkje willen nemen’ om te beoordelen hoe nu de situatie daar is. Deze meer geavanceerde statusopname geeft niet alleen een super gedetailleerde weergave van de werkelijkheid (status van nu) maar laat kijkers op afstand vooral het pand ‘beleven’.

Behoefte van aannemers aan virtuele statusopnames

Bbci Frijwijk biedt de Locationview met name voor project- en vastgoedontwikkelaars, aannemers binnen de bouw en renovatie, makelaars, architecten, constructeurs, taxateurs en schade-experts. In hun dagelijkse praktijk kunnen zij de Locationview inzetten voor meerdere doelen. Wij benoemen onderstaand enkele voorbeelden.

Locationview bij (door)start van projecten

Opdrachtgevers die een uitvraag doen voor een renovatie- of bouwproject doen er verstandig aan om deze uitgebreid te documenteren. Bij het uitzetten van de opdracht moet de scope van de werkzaamheden duidelijk zijn. Potentiële aannemers kunnen in de 3D locatie zelf ‘rondlopen’ en de informatie zoeken die zij nodig hebben. Belangrijk daarbij: binnen de 3D en 2D Locationview van bbci worden panden en ruimtes nauwkeurig, lineair ingemeten. Deze maten zijn ook bij het virtueel rondwandelen zichtbaar voor de remote bezoekers.

Locationview voor schade-expertise

Bij overdracht van projecten naar de volgende aannemer is het wijsheid om de status van het pand vast te leggen. De aannemer die het project overdraagt, dekt zich in tegen claims van later ontstane schades door nu de status van het project tot in detail virtueel vast te leggen. Je kunt dus altijd terugzien en controleren of de desbetreffende schade toen ook al bestond. Zeker bij grootschalige panden helpt de 3D weergave om optimaal inzicht te krijgen.

Locationview voor een optimale doorloop van projecten

Binnen grootschalige projecten kan het bijzonder praktisch zijn om met een bepaalde frequentie de status van het bouwwerk virtueel vast te leggen, de ruimtes nauwkeurig en lineair in te meten en die metingen te registreren. Bij de virtuele statusopname stel je dit alles in 3D beschikbaar aan alle projectleden. Hebben projectleden vragen of moeten zij project- of ontwerpbesluiten nemen dan kunnen zij zelf even (zonder steeds naar de projectlocatie toe te moeten gaan) virtueel gaan kijken. Ook hier is het handig dat afmetingen tijdens de interactieve, virtuele tour kunnen worden ingezien/opgevraagd.

locationview producten gebruikt door bbci frijwijk

Locationview als tool bij bij omgevingsmanagement

Locationview kan een geweldige tool zijn om omwonenden, opdrachtgevers of andere stakeholders te informeren, positief te stemmen of gerust te stellen over de realisatie van het project volgens planning. Compleet ‘transparant’ projecten managen past ook helemaal bij de geest van deze tijd: de ervaring is dat dit de verstandhouding met de omgeving verbetert. Het voordeel van de virtuele rondleiding is dat omwonenden en andere belangstellenden de projectlocatie niet in letterlijke zin bezoeken en dus niet in de weg lopen bij uitvoering van werkzaamheden.

3D Tours voor commerciële doeleinden

Zowel zakelijk als privé wordt online meer en meer informatie ingewonnen voordat men besluit zaken te doen. Om je bijvoorbeeld als aannemer, als project- of als vastgoedontwikkelaar te profileren, zal je opgeleverde projecten online willen uitlichten. De Locationview in 3D én in VR van bbci brengt de beleving binnen in het pand (en mogelijk architectuur) vele malen beter over. Het is zeker de moeite waard om toekomstige bewoners, eventueel nog benodigde nieuwe kopers of huurders of andere belangstellenden en stakeholders te enthousiasmeren met een virtuele tour.

Bbci Frijwijk

Heeft u vragen over de toepassing en de voordelen van virtuele, 3D rondleidingen binnen uw project? Neem dan contact op met bbci Frijwijk: wij denken graag met u mee. Bel ons via 010-281 84 44 of doe een contact aanvraag via de website.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek