Schade-expert bouw

bbci Frijwijk wordt al ruim 30 jaar ingezet als schade-expert door opdrachtgevers en aannemers van bouw- en infraprojecten, in Nederland en België. Zij zien bbci Frijwijk als een betrouwbare en onafhankelijke partner die ontzorgt in het voorkomen van schade en hinder in de directe omgeving van hun project. Wij worden gewaardeerd om de helikopterview over richtlijnen & bouwbesluiten en over monitoring en inspectie technieken. bbci Frijwijk is goed in staat mee te denken over het bouwproces en over het effectief en efficiënt inrichten van inspectie en monitoring in alle projectfasen.

Ons dienstenpakket in 1 minuut

Bekijk deze animatie om een snelle en duidelijke indruk te krijgen van de expertises van bbci Frijwijk.

Omgevingsbeïnvloeding en Monitoring

De wet- en regelgeving, omgevingsvergunningen, het bouwbesluit 2012, de CUR richtlijn 223, BRL-richtlijnen en SBR-Trillingsrichtlijnen: allemaal bepalend voor hoeveel aandacht je als opdrachtgever/ aannemer dient te geven aan het monitoring van de directe omgeving.

Bouwschade en Hinder Voorkomen

Meting en monitoring is niet voldoende. Er dienen ook maatregelen te worden genomen om schade en hinder te voorkomen en beperken. Een heldere communicatie met belanghebbenden in de bouwomgeving helpt irritatie te voorkomen.

bbci Frijwijk kent de normen en richtlijnen waaraan u moet voldoen. Beschikt over de meest geavanceerde apparatuur voor meting en monitoring en is bekend met hoe projecten in de bouw en infrastructuur kunnen verlopen. bbci Frijwijk regelt omgevingsbeïnvloeding en monitoring zodat het project zonder zorgen, zonder vertraging, zonder tijdrovende herstelwerkzaamheden en zonder onverwachte schade wordt afgerond. Met deze doelstellingen voor ogen ondersteunt bbci Frijwijk tientallen complexe en eenvoudige projecten.

Omgekeerde bewijslast

bbci Frijwijk is 31 jaar geleden ontstaan vanuit de behoefte aan omgekeerde bewijslast. Aannemers en projectleiders in de bouw en infrastructuur hadden behoefte aan bewijzen om zich te verweren tegen onterechte schadeclaims. De ervaring was dat bouw- en infraprojecten nu eenmaal schade en hinder kunnen veroorzaken. De omgeving maakte daar gretig gebruik van door schade onterecht te claimen bij projecten in de directe omgeving.

Deze ontwikkeling bracht bbci Frijwijk ertoe om de bouwkundige Vooropnames aan te bieden. Bij start van een project bracht bbci Frijwijk bestaande schades in de directe omgeving (risicocontour) in kaart zodat deze niet op het project verhaald kunnen worden. Zeer waardevol voor veel bouwbedrijven!

Bouwkundige & Civieltechnische Inspecties

bbci Frijwijk voert sinds 1986 bouwkundige en civieltechnische inspecties uit bij bouw- en infraprojecten. Tot ons diensten portfolio behoren: Advies Omgevingsbeïnvloeding, Bouwkundige Opname, Geomonitoring, Trillingsmeting, Geluidsmeting, Inclinometing, Grondwaterstandmeting en Herinrichting Woonwagen Locatie.

Lees verder over de diensten van bbci Frijwijk  

Waarom bbci Frijwijk inschakelen als schade-expert bij bouw- en infraprojecten? 

 • Helikopterview over richtlijnen, inspectietechnieken en bouwprocessen
 • Snel inzetbaar & snel rapportage beschikbaar
 • NIVRE geregistreerd (Nederlands Instituut Van Register Experts)
 • Gecertificeerd volgens VCA en de BRL-richtlijnen van KOMO
  Al onze experts en landmeters zijn tevens VCA gecertificeerd. Al onze
  leidinggevenden zijn VCA vol gecertificeerd. Wij zijn gecertificeerd volgens de KOMO-
  beoordelingsrichtlijn BRL 5023 – “Het proces van het meten van trillingen” en BRL
  5024 – “Het uitvoeren van bouwkundige opnamen”.
 • Inzet van meest geavanceerde apparatuur voor predictie & alarmering
 • Dienstverlening op maat

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek