Overkluizing landbouwweg Biesbosch

Opdrachtgever: Gebr. de Koning

In januari 2018 is het waterbedrijf gestart met de vervanging van haar leidingen door staal, daar waar de toekomstige landbouwweg haar kabel- en leidingtracé kruist. In aansluiting op de werkzaamheden van het waterbedrijf, wordt een overkluizing over het leidingtracé aangebracht door de gemeente en Gebr. de Koning. Dit is nodig om risico’s op verzakkingen van de leidingen te voorkomen. Aansluitend zal het laatste deel van de Landbouwweg tussen de Oude Veerweg en de overkluizing aangelegd worden.

 

Monitoringsplan

Wij hebben van gebr. De Koning de opdracht gekregen om een monitoringsplan op te stellen om de risico’s op zakking en trilling in kaart te brengen. Dit plan is vervolgens samen met de leidingbeheerder en de gemeente besproken en door hen goedgekeurd. In het monitoringsplan hebben we de risico’s omschreven en grenswaarden vastgesteld om het werk beheersbaar uit te voeren.

 

Trillingsmetingen

Normaal gesproken wordt de trillingsmeter geplaatst op het object die gemeten moet worden. In dit geval zal dat de leiding zijn. Maar omdat het in dit geval niet mogelijk was om zonder schade de meter te bevestigen is er gekozen om een trillingsmeter te plaatsen op een conus naast de leiding. Op deze manier meten we de trillingen die zich afspelen in de grond. Dit is een nog beter manier van meten.

 

Deformatiemetingen

De meetbouten zijn in overleg met de leidingbeheer geplaatst op de bovenzijde van de leiding. Daaromheen hebben we een koker bevestigd waardoor de meetbout/spijker altijd vrij van vuil blijft en niet aangeraakt kan worden om de meting zo nauwkeurig mogelijk te houden. De meetgegevens die wij verzamelen zijn nodig om de volgende dag het werk weer op te starten.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek