Onderwijs- en cultuurcomplex in Den Haag

Opdrachtgever: Bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren –  Visser & Smit Bouw)

Half 2015 heeft bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren – Visser & Smit Bouw) de opdracht gekregen voor de realisatie van het OCC.

Het OCC komt op de plek waar het voormalige ministerie van Justitie heeft gestaan. Voor deze locatie tussen het Spuiplein, Turfmarkt en de Schedeldoekshaven is een mooi plan ontwikkeld voor een nieuw onderwijs- en cultuurcomplex. Het Residentie Orkest, Nederlands Danstheater, de stichting Dans- en Muziekcentrum en het Koninklijk Conservatorium worden gezamenlijk gehuisvest in het complex.

Voor de zomer van 2017 heeft de bouwcombinatie gewerkt aan de verdere uitwerking van het voorlopige ontwerp en is de sloop afgerond. In juni 2017 is de bouw van het OCC begonnen.

Tijdens het bouwproces voert bbci Frijwijk monitoring uit in de voormalige Spuigarage, Turfmarktgarage en omgeving van de bouwlocatie. Om de omgeving goed te monitoren worden continue trillingsmetingen en geluidsmetingen uitgevoerd. De meetsystemen zijn geplaatst op de bebouwing in de omgeving zodat er altijd kan worden gecontroleerd dat alle waarden binnen de gestelde grenzen blijven.

Daarnaast wordt met de planning van de bouwcombinatie afgestemd welke deformatiemetingen periodiek worden herhaald. Zo zijn onder andere de bestaande parkeerkelders tijdens de sloop van de werkvloer en de oude kolommen ingemeten. Ook tijdens de stort van vloeren en wanden voor de nieuwe constructie wordt de juiste monitoring uitgevoerd. Om de deformatiemetingen nauwkeurig te kunnen uitvoeren zijn meetbouten en prismastickers aangebracht. Deze vaste meetpunten zorgen ervoor dat onze landmeters steeds hetzelfde en juiste punt kunnen inmeten. Onze landmeetploegen en experts zijn dan ook wekelijks rondom de bouwlocatie te vinden.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek