Verbetering Infrastructuur Gemeente Veere

Herstelling en vernieuwing van Infrastructuur

De gemeente Veere (provincie Zeeland) bestaat uit dertien kernen. Deze regio wordt veel bezocht door toeristen. Daarom heeft de gemeente besloten om infra werkzaamheden alleen uit te voeren in de periode van oktober-april. Op deze manier hebben de toeristen en de inwoners van de gemeentes hier geen last van in de drukke zomerperiode. De gemeente Veere voert werkzaamheden uit in Aagtekerke, Oostkapelle en Veere. Deze bestaan uit herstelling en vernieuwing van de riolering en verbeteringen aan de wegen.

Monitoring & Bouwkundige Opname

Gezien de werkzaamheden en de grondsamenstelling, zijn de risico’s tijdens de werkzaamheden op schade niet groot te noemen. Wel zijn er een aantal aandachtspunten, waaronder een monumentale kerk en woningen. Deze zijn voor de zekerheid voorzien van meetbouten, zodat deze tijdens de diepere graafwerkzaamheden goed in de gaten kunnen worden gehouden op zakking. Verder heeft de gemeente besloten om alle woningen langs het tracé van binnen en buiten bouwkundig op te nemen. Zo kan bij eventuele schade gekeken worden of deze door de werkzaamheden zijn ontstaan.
Gezien de tijdsdruk heeft bbci Frijwijk samen met de gemeente Veere regelmatig overleg gehad over de planning. Zo konden we er samen voor zorgen dat de belendingen binnen de termijnen uitgevoerd konden worden.

Nul-opnamen

In Aagtekerke waren een aantal bewoners wat onzeker over de overlast die de herinrichting zouden kunnen veroorzaken. Om die twijfels van overlast weg te nemen heeft de gemeente besloten om een nulmeting van trillingen en geluid uit te voeren. Hiermee hebben we gegevens verzameld van de huidige situatie. Als de herinrichting is afgerond en de mensen claimen dat ze meer overlast hebben als daarvoor, kan de gemeente opnieuw een meting van een week laten uitvoeren. Zo kan worden gemeten of de veranderingen daadwerkelijk invloed hebben gehad op de overlast.

monitoring gemeente veerle

Relevante diensten

Vraag direct zelf een offerte aan!

Vraag een offerte aan!

Bel mij zo snel als mogelijk terug

    We gebruiken je gegevens alleen op de manier zoals omschreven in onze privacy statement

    Nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ander belangrijk nieuws.

    Direct aanmelden