Container exchange route

Ronald Paul, Chief Operating Officer van het Havenbedrijf: “De CER biedt de mogelijkheid om containerstromen te bundelen waardoor treinen, binnenvaartschepen en feederschepen niet langer naar de verschillende terminals hoeven te gaan. Met de CER introduceert het Havenbedrijf een compleet nieuw, geavanceerd en uniek systeem. De CER verbetert de verbinding tussen containerterminals op de Maasvlakte, bestrijdt congestie en vermindert daarmee de kosten, hetgeen de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als containerhub verder verbetert”.

De aanleg van de betonnen baan is onderdeel van het project Container Exchange Route. Dit project bevat zowel de aanleg van de infrastructuur als de aanschaf van terminalinstallaties, het bouwen en aanpassen van ICT-systemen en logistieke afspraken over de wijze waarop het transport van containers via de CER wordt afgehandeld. Met dit overkoepelende project is een investeringsbedrag van € 175 miljoen gemoeid.

Opdracht

Het Havenbedrijf heeft als aannemerscombinatie de Koninklijke VolkerWesselsondernemingen KWS Infra B.V. & Van Hattum en Blankevoort B.V. gecontracteerd voor de aanleg van een robuuste betonnen baan buiten de bedrijfsterreinen van de containerbedrijven op de Maasvlakte. Deze baan omvat:
• Circa 11,5 km verharde baan (nieuw tot aan terminalterreinen);
• 3 gelijkvloerse wegkruisingen;
• 1 gelijkvloerse spoorkruising en
• 3 spoorviaducten.

(bron: https://www.portofrotterdam.com/nl/nieuws-en-persberichten/havenbedrijf-rotterdam-start-aanleg-container-exchange-route)

Opnamen en monitoring

Wij hebben van de aannemerscombinatie de opdracht gekregen om ondersteuning te bieden bij het beheersbaar uitvoeren van het project. Ze maken daarbij gebruik van de volgende diensten:

  • Opstellen monitoringsplan
  • Uitvoeren van een nulmeting (bouwkundige vooropnamen)
  • 0-meting trillingen en trillingsmetingen tijdens uitvoering
  • 0-meting van de huidge hoogtes (xy-z) en Deformatiemetingen tijdens uitvoering.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek