Beukbergenplein Zeist

Opdrachtgever: Peek Bouw & Infra B.V.
Partners: Timmer Support en Van Rijn House Moving.

Interessant: de NPO2 heeft een documentaire uitgezonden over deze woonwagenlocatie. Hierbij de link naar Uitzending Gemist. http://www.npo.nl/2doc/19-01-2016/KN_1677761

De gemeente Zeist is al een aantal jaar bezig met de verbouwing van de woonwagenlocatie Beukbergenplein, Huis ter Heiden. In de loop der jaren is de locatie steeds voller komen te staan waarbij vooraf niet goed was nagedacht over indeling van de plekken. Ook de riolering was inmiddels aan vervanging toe. Een grootschalige verbouwing van de gehele woonwagenlocatie was dus zeker aan de orde.

Om de overlast te minimaliseren is het project in verschillende fases opgedeeld waarbij steeds een aantal standplaatsen werd voorbereid, woonwagens verplaatst, stukken riolering vervangen, nieuwe infrastructuur aangelegd en zelfs een aantal nieuwe woningen is gebouwd.

Wat betreft omgevingsbeïnvloeding zijn twee aspecten belangrijk geweest binnen dit project:

  • Eventuele klachten aan de woonwagens vanwege de riool- en herinrichtingswerkzaamheden.
  • En klachten aan de woonwagens tijdens de verplaatsing zelf.

Om achteraf te kunnen onderscheiden welke klachten door welke werkzaamheden veroorzaakt kunnen zijn, is in de zomer van 2013 gestart met bouwkundige vooropnamen van alle woonwagens. Hierbij zijn niet alleen de huidige gebreken vastgelegd, maar ook de afmetingen, hoogte, eventuele vervormingen van de constructie en afwerkingen van de woonwagen.

Gelijktijdig is een onderzoek naar trillingen gestart. Omdat de SBR-richtlijn geen grenswaarden stelt aan de constructie van woonwagens heeft bbci Frijwijk een onderzoek opgezet naar de trillingen aan de constructie van de woonwagens in de nulsituatie (nog voordat er werkzaamheden op de woonwagenlocatie plaatsvonden). Hieruit is een algemeen trillingsbeeld van verschillende typen wagens ontstaan waarmee later in het project gestuurd kon worden. Ook tijdens de uitvoering van de verschillende werkzaamheden is er constant gemonitord op trillingen aan 4 woonwagens.

Om zeker te zijn dat tijdens de verplaatsingen geen schade of andersoortige problemen aan de woonwagens plaatsvond hebben wij tijdens de verplaatsingen diverse heropnames gemaakt.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek