Amsterdam Centraal Station

Opdrachtgever: Kondor Wessels Amsterdam

Bbci Frijwijk heeft bij de uitgebreide verbouwing en restauratie van Station Amsterdam Centraal een uiterst gedetailleerde bouwkundige opname uitgevoerd zodat goed rekening kon worden gehouden met de aanwezige beschilderingen, unieke mozaïeken en ander tegelwerk.

Het stationsgebouw van Amsterdam is gebouwd tussen 1881 en 1889 naar het ontwerp van P.J.H. Cuypers. Het is daarmee het eerste station in Nederland dat door een bekende architect werd ontworpen en het is dan ook rijkelijk gedecoreerd.

Op de gevel laten diverse reliëfs verhalen zien van het belang van handel. In het interieur concentreert de decoratie zich voornamelijk in de wachtruimten met beschilderingen (George Sturm) en mozaïeken.

In de loop van de tijd zijn veel van deze details verdwenen achter stuclagen en voorzetwanden en nu er flink verbouwd wordt aan de Horeca Boulevard (ten behoeve van de plaatsing van anti-agressie poortjes) vindt er eveneens een complex restauratie programma plaats. Voor dit werk zijn diverse professionals aangetrokken om op traditionele wijze herstel uit te kunnen voeren.

bbci Frijwijk is aangetrokken om een uiterst gedetailleerde bouwkundige opname uit te voeren en alle aanwezige beschilderingen, mozaïeken en ander tegelwerk nauwkeurig te inspecteren en in kaart te brengen.

Een bijzondere klus op een unieke locatie!

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek