Een dag met: directeur Max Veels

Deze blog geeft een inkijk in een dag met Max Veels, directeur van bbci Frijwijk. Hij vertelt over het reilen en zeilen van de onderneming en zijn sturende rol hierin.

Van klantrelaties tot inkoop

Eigenlijk begint iedere werkdag weer anders; dit is geen 9 tot 17 baan. Ik zorg voor alle grote lijnen binnen het bedrijf. Het contact onderhouden met de klanten, investeringen, inkoop op projecten, kwaliteitscontrole op projecten, marketing, noem maar op. Veel van deze taken voer ik uit op kantoor, zoals bellen met klanten, intern overleg en mails versturen. Maar ruim een kwart van de tijd ben ik buiten de deur, voor een klantbezoek of bij een project.

 

Helicopterview over project- en monitoringsplannen

Ik vind het belangrijk dat alle teamleden zich kunnen focussen op zijn of haar functie. Zonder zich druk te hoeven maken over allerlei bijkomende zaken. Hier besteed ik veel tijd aan. Zo hou ik alle projecten op afstand in de gaten. Zo controleer ik of alle afspraken die in het begin zijn gemaakt ook worden nagekomen. De projectmanager zit er middenin, dus is het soms lastig om dit overzicht te houden. Ik heb echter wel die helicopterview en kan dus goed checken of alles nog loopt zoals we hadden afgesproken.

Max Veels van bbci Frijwijk

Team blij, ik blij

Het leukste van dit werk, vind ik het werken met mensen. Wat ik dus het belangrijkste vind, is dat iedereen binnen en buiten kantoor blij is. Dit draagt bij aan een goede en gezellige werksfeer. Daar word ik gelukkig van. We hebben dan ook een platte organisatiestructuur met korte lijnen. Twee keer per week is er overleg met de projectmanagers en verkoop. Hierbij bespreken we alles wat er speelt. Verder hebben we ook een dagelijkse bespreking met iedereen die op kantoor is en om de week een teamoverleg met alle medewerkers. Doordat ik hier allemaal actief bij betrokken ben, heb ik een goed beeld van de behoeftes van mensen. Verder speelt de werksfeer ook een doorslaggevende rol bij sollicitatieprocedures. Wanneer iemand minder gekwalificeerd is, maar wel uitstekend in het team past, zijn we zeker bereid om te investeren in bijscholing. Kennis kun je leren, maar persoonlijkheid verandert niet.

Geen uitgestippeld pad

In 2016 heb ik de functie van directeur overgenomen van mijn vader Charley Veels. Van buitenaf lijkt het misschien alsof dat in de lijn der verwachting lag. Ondernemen zat ook zeker in mijn bloed, maar mijn plan was altijd om een eigen bedrijf op te zetten. Toen ik na mijn studie bij bbci Frijwijk ging werken, was dit vooral om werkervaring op te doen. Het beviel mij echter zo goed dat ik besloot om te blijven. Het is dus heel natuurlijk gegaan; ik heb hier echt zelf voor gekozen omdat ik dit wilde. We zijn nu echt een familiebedrijf en dit is ook te merken in de bedrijfscultuur.

Een eigen aanpak

Hoewel Charley nu meer naar de achtergrond is getreden, is hij nog altijd erg betrokken bij het bedrijf. We hebben dezelfde visie, maar onze manier van aanpak verschilt wel. Ik ben meer van het aanpakken en snelle beslissingen maken. Soms kan dit verkeerd uitpakken, maar over het algemeen werkt dit heel prettig. Je kunt snel schakelen met elkaar en het bedrijf blijft flexibel. Deze werkwijze past dus perfect bij onze jonge organisatie.

Automatische 24/7 Monitoring bij Bouw en Infra

Automatische monitoring van bouw- en infraprojecten wordt steeds meer een hot item binnen de branche. Het voordeel is dat er 24/7 data wordt verzameld. Zo creëren we een continue datastroom. En kunnen we een project beter in de gaten houden tijdens werkzaamheden. Vandaar dat we met bbci Frijwijk ook deze kant op gaan. We proberen samen met leveranciers van deze systemen een totaalpakket aan te bieden bij onze klanten. Zowel service op meet- en monitoringsystemen, als advies en begeleiding bij het gebruik van de systemen tijdens het project. Bbci Frijwijk kan alles alleen maar samenwerken met partijen in de branche is de toekomst.

Funderingsonderzoek bij te lage grondwaterstand

Funderingsonderzoek is één van de diensten die bij ons fysiek uitvoerend zal blijven. Hier zullen we ons de komende jaren ook zeker op richten. Als we alleen al naar Rotterdam kijken, gaat het om enorm veel woningen die te kampen hebben met droogte rondom de fundering en de te lage grondwaterstand sinds vorig jaar zomer. Het in kaart brengen van deze funderingsproblematiek is een uitdaging die wij maar al te graag aangaan.

Bbci Frijwijk & de uitdagingen van de toekomst

De uitdaging van deze functie is om niet in de waan van de dag te leven. Je moet vooruit blijven denken. Zien wat de markt in de toekomst nodig heeft. We willen voorop blijven loipen op het gebied van risicobeheersing, dus we blijven innoveren en excelleren. Want hoewel wij ons de afgelopen 31 jaar zeker hebben bewezen, moet je in de Nederlandse markt jezelf blijven bewijzen. Van deze mentaliteit hou ik, omdat we zo dag in en dag uit scherp blijven. We slaan onze armen ook meer open richting het buitenland. Hier is onze expertise ook hard nodig als het gaat om bouw & infra projecten binnen een dichtbevolkte omgeving. Onze ambities zijn niet om de grootste te worden. We willen flexibel blijven, korte lijnen behouden en een niche player blijven. Al met al staan er voor ons nog genoeg uitdagingen klaar in de toekomst en deze pakken we met volle motivatie aan.

Kan ik u helpen?

Hallo, ik ben Stefan, technisch adviseur bij bbci Frijwijk. Ik vertel graag meer over wat we voor uw project kunnen betekenen.

Plan een adviesgesprek

Nieuwsbrief

We delen maandelijks informatie over de laatste ontwikkelingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelden

Plan een adviesgesprek